Cursusaanbod
_DSC0188Bandnight_Hres Tiff dissfoto 300ppi fl.jpg
Wij rocken on stage

Popmuziek & bandjes

ALLES OVER POPBANDJES IN AMERSFOORT

Speel je al een instrument, speel je graag popmuziek en ben je op zoek naar een bandje in Amersfoort of Leusden? Dan ben je bij Scholen in de Kunst aan het juiste adres. Je bent van harte welkom bij één van onze professionele popmuziekdocenten. Zij geven zelf muziekles, stellen bandjes samen en doen tevens aan bandcoaching. De bandlessen vinden plaats in het Eemhuis (Amersfoort-centrum) en in Leusden. Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Open Deurenweek aan het begin van het seizoen. Naast kinderen en jongeren hebben we uiteraard ook plek voor volwassenen die graag in een band willen spelen.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD Popmuziek

MUZIEKBANDJES VOOR IEDERE LEEFTIJD

Speel je een instrument en zou je graag in een band willen spelen? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video van onze eigen popbands en ontdek het plezier van samen muziek maken! Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Waarom zou je voor een popbandje kiezen?
● van samen muziek maken word je blij;
● je kunt je favoriete muzieksmaak delen met anderen;
● spelen in een bandje is een fijne uitlaatklep na een dag school of werk:
● in een band kun je je uitleven;
● je zelfvertrouwen groeit, omdat je regelmatig op een podium staat;
● er zijn ook mogelijkheden om op te treden voor publiek;
● je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om concerten te bezoeken bij Amersfoortse podia.

De bands worden door docenten op leeftijd, instrument en muzieksmaak ingedeeld. In een gemiddelde band is plaats voor zanger(s), een gitarist(en), een basgitarist en een drummer of percussionist. Maar ook saxofonisten, pianisten en andere (pop)muzikanten zijn welkom!

Om in een echte band te spelen hoef je niet te wachten tot je 18 bent. Tieners vanaf 10 jaar krijgen de mogelijkheid om lekker (hard) samen te spelen! In een bandje werk je samen met een bandcoach van Scholen in de Kunst toe naar een live optreden voor familie en vrienden. Naast leren samenspelen en plezier hebben, werk je ook aan je performance.
Jongeren tussen 12 en 20 jaar leren vooral samenspelen en naar elkaar luisteren. Samen met de bandcoach gaan ze aan de slag met bestaande nummers én schrijven ze eigen songs.
Samen in een band spelen is er natuurlijk ook voor volwassenen. Pop, rock, blues, soul: alles is mogelijk. En het blijft natuurlijk niet bij repeteren: diverse keren per jaar speel je live voor publiek!


Optreden met je bandje in Amersfoort

In een band repeteren is leuk, maar live optreden nog veel leuker. En dat kan! Onze bandjes treden regelmatig op in Café Miles, FLUOR en KAdECafé in Amersfoort en FORT33 in Leusden. Ook hebben onze bands een aantal keer meegedaan aan de Kunstbende, de bandwedstrijd De Kei van Amersfoort of de Grote prijs van Leusden.

Heb je vragen over bandjes, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

 

Direct naar:

Alles wat je moet weten over popmuziek bij ons
Maak kennis met een paar van onze popbands
Neem een kijkje bij onze muzieklessen
Veel gestelde vragen over popmuziek


Gecertificeerde organisatie
     

Popmuziek & bandjes cursussen