Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Of je nu op klassiek ballet zit of aan moderne dans doet, dansen doe je natuurlijk in het beste en het liefste in fijne, soepel kleding! Afhankelijk van de les en het niveau dat je volgt, zijn speciale dansattributen nodig. Uiteraard wordt je altijd door je docent geïnformeerd en geadviseerd.

Dansen kan altijd en overal. Op gympen of op hakken. Maar wanneer je lessen volgt, weet je dat een goede dansuitrusting onmisbaar is. Bovendien mag je geen ‘gewone’ schoenen in onze danslokalen dragen. Benieuwd welke outfit en schoenen met jouw dansles matchen? Vraag de dansdocenten om advies.

Kleding voor ballet en moderne dans
In de binnenstad van Amersfoort vind je Firenze Dancewear, Langegracht 14. Hier kun je terecht voor allerlei verschillende danskleding. Bekijk de website voor de openingstijden en producten: www.firenzedancewear.nl

Kleding voor jazzdance
Voor jazzdance zijn een jazzbroek en t-shirt prima om in te bewegen. Verder is de keuze aan jou om te dansen op blote voeten, sokken of dansschoenen/-sneakers. Schoenen die je ook buiten draagt zijn niet geschikt.

Kleding voor flamencodans
Je hoeft echt niet meteen een flamencorok en -schoenen aan te schaffen. Een stevige schoen met hak is vaak voldoende. En prettig zittende kleding, waar je lekker in kunt zweten. Flamenco is namelijk topsport! Kun je echt niet wachten om een leuke flamenco-outfit aan te trekken? Kies dan een rok waar je lekker in kunt draaien, zwieren en zwaaien. En trek speciale flamencoschoenen aan. De dansdocent kan jou hierover advies geven.
Voor leuke danskleding kun je o.a. terecht bij Firenze Dancewear in Amersfoort of De Danswinkel in Hilversum. Bij speciale (online) shops vind je vaak een uitgebreider assortiment flamencokleding en –schoenen.