Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Textiel alle niveaus, 21+ Textielworkshops alle niveaus, 21+ Atelier textiel gevorderden, 21+

Mogelijkheden

Type Groepsles
Bekijk alle mogelijkheden

Textiel alle niveaus, 21+

In deze cursus werk je met verschillende soorten textiel. Je leert hun eigenschappen kennen en gaat ermee aan de slag. Er wordt veel geëxperimenteerd met uiteenlopende materialen en je leert tot mooie, persoonlijke werkstukken te komen. De cursus is bedoeld voor beginners en mensen met enige ervaring.

Lessen

In deze cursus word je individueel begeleid op je eigen niveau, al dan niet aan de hand van een opdracht. De docent leert je omgaan met het materiaal, vormen en stijlen. Je leert onder meer vilten, weven, breien en (naaimachine) borduren. Als je al meer ervaring hebt, wordt je uitgedaagd om een eigen stijl te ontwikkelen. In het cursusjaar is er een aantal momenten waarop je je werk kunt exposeren in het Eemhuis.

Hoewel cursisten in principe steeds werken aan een eigen werkstuk, vinden we het werken in de groep belangrijk en waardevol. Er is aandacht voor een fijne, gezellige én productieve werksfeer waarbij cursisten elkaar kunnen helpen en tips uitwisselen. En er is altijd tijd voor een kopje koffie of thee.

Materiaal

Materiaal is bij de prijs inbegrepen.

Praktische informatie

De cursus wordt gepland in een periode van 35 weken en bestaat uit 30 lessen mét docent en 5 bijeenkomsten zonder docent. In die 5 bijeenkomsten ben je, samen met je medecursisten, zelfstandig aan het werk.


Onze docenten

Toon meer docenten