Log in

Mogelijkheden

Type Muziek individueel
Leeftijd
6-20 jaar 12-20 jaar 21+ jaar
Docent Kenneth Zandbergen, Fabian Vos
Locaties
Eemhuis ICOON Hoogland

Prijs (ind)

Kind
€ 762,00 (35 x 25min)
Jongeren
€ 762,00 (35 x 25min)
Volwassen
€ 922,00 (35 x 25min)

Je kunt je lesduur verlengen bij inschrijving, Per 5 min is dat € 153,- of € 184,- op jaarbasis.

Tubales

De tuba behoort, net als de trombone en de bariton of het euphonium, tot de koperen blaasinstrumenten. Deze instrumenten worden ook wel het groot koper genoemd. Het zijn veelzijdige instrumenten. Zowel in de klassieke muziek, de pop en jazz en de harmonie en fanfare muziek komen ze goed tot hun recht.

Over tubales

Vanaf 7 jaar zijn kinderen groot genoeg om tuba te leren spelen. Zo mogelijk wordt de eerste paar jaar in kleine groepjes lesgegeven. Bij het samenstellen van deze groepjes wordt er gekeken naar leeftijd en speelniveau van de leerlingen.

Oefenen helpt

Uiteraard hoort dagelijks oefenen bij het leren bespelen van een instrument. Hoeveel oefening er dagelijks nodig is wordt aangegeven door de docent. Voor kinderen is het een goed hulpmiddel een vaste tijd per dag te reserveren. Positieve aandacht van de ouders werkt zeer stimulerend.

Heb je nog vragen?

Je kunt altijd contact met onze klantenservice opnemen om te overleggen of een vraag te stellen.

alles wat je moet weten over muziekles bij ons

Wat kost muziekles? Kan ik een instrument huren? Heb je een laag inkomen?

Laat je inspireren!

Bekijk een tubales

Docent Kenneth Zandbergen, leerling Chris

Tuba tango

Øystein Baadsvik speelt Piazzolla

Samenspel & orkesten

gratis voor als je muziekles bij ons hebt!

Veelgestelde vragen

Belangrijke verschillen in tuba's zijn het materiaal, de hoeveelheid ventielen en het type tuba. Het materiaal van de tuba heeft veel invloed op de klanken die eruit komen. Verder hebben de meeste tuba's drie tot zes ventielen. Meer ventielen betekent meer verschillende tonen. Dan zijn er nog verschillende types. De meest voorkomende tuba's zijn de eufonium (ook wel tenortuba) en de bastuba. De eufonium heeft een compacter en helderder geluid. de bastuba heeft een zwaarder geluid. Onze docenten geven je graag advies in het kopen van een tuba.

Net zoals bij de meeste instrumenten is het slim om zo vaak mogelijk te oefenen. Het beste is om elke dag 15 tot 20 minuten te spelen. Focus daarbij op de kwaliteit van de oefenmomenten. Heb vooral geduld en leer stapsgewijs. Zo leer je het snelste de tuba te spelen.

Dit hangt af van hoe vaak je oefent. Het zal een paar weken duren voordat je een mooi geluid uit de tuba krijgt. Wanneer je dit onder de knie hebt, duurt het nog een aantal weken voordat je de simpele liedjes kunt spelen. In totaal kan dit wel ruim een maand duren.

Onze docenten

Kenneth Zandbergen

Meer info

Kenneth Zandbergen

Fabian Vos

Meer info

Fabian Vos

Toon meer docenten