Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

HANNEKES DROOM

De in 2015 overleden Hanneke Delis heeft zich jarenlang enorm ingezet voor de muziekafdeling van Scholen in de Kunst. Hanneke was erg begaan met kinderen die minder te besteden hebben en toch graag muziek willen maken. Scholen in de Kunst heeft in overleg met de familie van Hanneke en de docenten ervoor gekozen om het voormalig Studiefonds van Scholen in de Kunst om te dopen tot het Hanneke Delis Fonds. Zo zal ze altijd een belangrijk onderdeel van Scholen in de Kunst blijven. Scholen in de Kunst zet de droom van Hanneke voort.

Over het Hanneke Delis Fonds

Wie was Hanneke Delis?

Hanneke's kinderen vertellen

Wie zijn onze donateurs?

Maak kennis met de Gravin van Bylandt Stichting

Ook fiscaal gunstig doneren?

Lees over de voordelen

Het Hanneke Delis Fonds

Scholen in de Kunst heeft een eigen fonds: het Hanneke Delis Fonds. Dit fonds is bedoeld voor iedereen waarvoor het lesgeld een probleem is. Dus ook voor volwassenen die het lesgeld niet kunnen betalen en voor jeugd tot en met 17 jaar, als de bijdrage van het Jeugdfonds Cultuur onvoldoende is.

Het Hanneke Delis Fonds verleent financiële en materiële steun aan cursisten van Scholen in de Kunst, die op grond van financiële of sociale omstandigheden niet in staat zijn de kosten voor een cursus of muziekles volledig zelf te betalen. Dat doen we omdat we het van maatschappelijk belang vinden dat iedereen ongeacht sociale of financiële achtergrond lessen kunsteducatie kan volgen.

Het vermogen van de stichting zal worden gevormd door:

  • schenkingen, erfstellingen en legaten;
  • subsidies en donaties;
  • alle andere verkrijgingen en baten.

De Stichting Hanneke Delis Fonds heeft een eigen bestuur, bestaande uit: 

Maaike Swets, voorzitter
Niels Veenhuijzen, penningmeester
Froukjen van der Wal, secretaris
Joris van den Berg, lid (zoon Hanneke Delis)

Meer weten over het Hanneke Delis Fonds? Lees het beleidsplan.

Vera, cursist beeldend, zang en piano

Creatief talent Vera voelt zich wel eens buitengesloten in de prestatiegerichte maatschappij. Dankzij het Hanneke Delis Fonds kan ze cursussen bij Scholen in de Kunst volgen, waardoor haar eigenwaarde toeneemt.

Lees het verhaal van Vera

Greta , cursist Zang en gitaar

Na jaren te hebben gewoond in asielzoekerscentra, is Greta ontzettend blij dat ze muzieklessen kan volgen, dankzij het Hanneke Delis Fonds. De lessen hebben haar meer zelfvertrouwen gegeven.

Lees het verhaal van Greta

Vind jij ook dat iedereen kunst- en muziekles moet kunnen volgen?

Steun dan het Hanneke Delisfonds.

Ja, ik word donateur