Cursusaanbod
SidK - schilderen en andere technieken 2016 (c) HK (3) Banner.jpg
Wij maken kunst

LEREN TEKENEN EN SCHILDEREN

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER LEREN TEKENEN EN SCHILDEREN IN AMERSFOORT

Wil je leren tekenen en/of schilderen en ben je op zoek naar een gezellig kunstencentrum in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele beeldende docenten. Je kunt les krijgen in Amersfoort-Noord (ICOON) of Amersfoort-Centrum (Eemhuis). Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde beeldende cursisten.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOd tekenen & schilderen

LEREN TEKENEN EN SCHILDEREN VOOR BEGINNERS

Wil jij graag leren tekenen of schilderen? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk dan eens de verschillende informatieve filmpjes op deze pagina. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

LEREN TEKENEN

In de beginnerscursus tekenen leer je o.a. hoe je met potlood, krijt en houtskool tekent. Aspecten als licht en schaduw, compositie, kleur en diepte komen volop aan bod. Je werkt aan de hand van verschillende thema’s en ontwikkelt je tekenvaardigheden. Uiteraard zorgt je docent voor uitdagende opdrachten!

LEREN SCHILDEREN

Altijd al eens willen leren schilderen, maar er eigenlijk heel lang niets (meer) mee gedaan? Kom dan naar een beginnersgroep om te ontdekken wat je allemaal met verf kunt doen. Of kom om je weggezakte kennis en kunde op te frissen. Je gaat lekker aan de slag met verschillende materialen en soorten verf en ontdekt welke technieken er zijn. Laagdrempelig, inspirerend en erg gezellig en geschikt voor volwassenen van uiteenlopende leeftijden.

De docent vertelt je in de les wat je nodig hebt. Diverse materialen zijn te koop bij Scholen in de Kunst. Voor andere materialen kun je in Amersfoort terecht bij Kunstkader, de winkel voor kunstbenodigdheden in Amersfoort.

Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.

Waarom zou je tekenen of schilderen willen leren?
● tekenen draagt bij aan de ontwikkeling van de fijne motoriek en visuele ontwikkeling van kinderen;
● de vele verschillende teken- en schildertechnieken maken dat je eindeloos kunt experimenteren met vormen en kleuren;
● tekenen en schilderen zijn ontspannend; het brengt je in het 'hier en nu', even weg van dagelijkse beslommeringen;
● tekenen is goed voor je hand-oogcoördinatie. Hoe vaker je het doet, hoe beter je verhoudingen leert inschatten en perspectief leert vastleggen;
● je leert beter (naar je omgeving) kijken;
● door veel te tekenen ontwikkel je een scherpe alertheid die al je andere hersenfuncties goed kunnen gebruiken om zich te verbeteren;
● je maakt iets dat tastbaar en blijvend is; voor jezelf of om cadeau te geven;
● schilderen kan therapeutisch werken; je kunt je gevoel uitdrukken door middel van schilderoefeningen.

LEREN TEKENEN EN SCHILDEREN VOOR KINDEREN

Kinderen kunnen bij ons kiezen uit tal van beeldende lessen én er zijn ook cursussen die zich specifiek richten op tekenen en/of schilderen. De jongste kinderen kunnen starten met Ik ben een kunstenaar (4 - 7 jaar), iets oudere kinderen kunnen zich aanmelden voor de Tekenclub (6-12 jaar), Apenstreken (8-12 jaar) of Streetart&Graffity (10-16 jaar). Kunstbrouwerij biedt tijdens vakanties regelmatig creatieve workshops aan, waarbij peuters, kleuters en kinderen volop kunnen tekenen en schilderen!

TEKENEN EN SCHILDEREN VOOR GEVORDERDEN

Ben je al jaren bezig met tekenen en/of schilderen, maar wil je (weer) teken- of schilderles in Amersfoort? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze docenten zijn zelf ook beeldend kunstenaar en kunnen je nieuwe technieken aanleren. Bekijk de cursussen die wij aanbieden voor gevorderde tekenaars en schilders. Iedere gevorderden les wordt gegeven door een docent die ook jou nog genoeg kan bijleren.

Er zijn cursussen die gericht zijn op speciale technieken, zoals Portret & model, waarbij je levende modellen gaat tekenen of schilderen. En we hebben een Seniorenatelier, een plek voor de oudere cursisten, die het prettig vinden hun hobby samen met leeftijdgenoten uit te oefenen. In het atelier werk je zelfstandig, maar je docent komt tien keer langs om je feedback, advies en inspiratie te geven. Naast schilderen is er ook tijd voor een kop koffie samen!

Scholen in de Kunst organiseert daarnaast regelmatig extra workshops en masterclasses. Onder leiding van (beroemde) specialisten en masters binnen kun vakgebied kun je je nog meer verdiepen. Masters die de afgelopen jaren inspirerende schilderlessen hebben gegeven zijn bijvoorbeeld. Maria Roosen, Carla Klein, Koen Vermeule en Ina van Zyl.

Heb je vragen over beeldende lessen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over tekenen en schilderen bij ons
Veel gestelde vragen over leren tekenen en schilderen

Gecertificeerde organisatie
     

 

LEREN TEKENEN EN SCHILDEREN cursussen