De startdata en lestijden zie je als je je inschrijft. Daar kies je de cursus die het beste bij jou past.
Vanuit teksten als inspiratiebron onderzoeken we diverse vormen van spel en theater: improvisatie, bewegingstheater, teksttheater , dialogen, monologen, foto/beeldverhalen, videodagboeken, scènes op locatie- zowel binnen als buiten-, groteske speelstijlen, filmische speelstijlen, 'real life', digitaal theater en luistertheater: een soundscape of hoorspel. Al doende ontdek je jezelf als speler en als maker.
In de laatste periode van het jaar werken we toe naar een voorstelling waarbij we uiteraard gebruik maken van wat we in onze zoektocht zijn tegengekomen.
‘Als ik zo’n mooie scène zie, denk ik: inlijsten!’
‘Van leerlingen op de middelbare school - waar theater een verplicht vak is, hoor ik vaak terug dat ik zo enthousiast ben: zelfs als ze het vak eigenlijk ‘stom’ vinden, noemen ze dat aanstekelijk. Ik geloof ook dat ik goed zie hoe ik iemand met de juiste feedback verder kan brengen. Ik ben van oorsprong dramatherapeut en hoewel ik nooit als therapeut gewerkt heb, is mijn waarnemingsvermogen misschien daarom goed ontwikkeld. Zelf spelen in theaterproducties geeft me als docent veel inspiratie.’
Aan het einde van het jaar passen we al het geleerde toe in een eindproductie waar we langere tijd aan werken’
• Lisette studeerde dramatherapie en werkte 5 jaar als groepsleidster in de kinderpsychiatrie.
• Daarna had ze 5 jaar haar eigen theaterbedrijf waarmee ze veel jeugdvoorstellingen maakte en speelde.
• Ze volgde de Kaderregie opleiding en haalde haar master Kunsteducatie.
• Lisette is vakdocent drama en CKV op een middelbare school.
• Sinds 2005 is ze verbonden aan Scholen in de Kunst, ze geeft les aan volwassenen en kinderen. Ook is ze medeverantwoordelijk voor de talentklas theater van Scholen in de Kunst.
• Lisette speelt regelmatig haar eigen solovoorstelling en volgt een verdiepende acteeropleiding op theaterschool de Trap.