Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Moderne dans choreo vergevorderden, 21+ Moderne dans, kinderen Moderne dans, jongeren Moderne dans Megamix, jongeren Moderne dans beginners, 21+ Moderne dans gevorderden, 21+ Moderne dans vergevorderden, 21+

Mogelijkheden

Type Groepsles
Leeftijd 21+
Docent Lisa van den Burg

Locaties

Eemhuis
Donderdag
Avond

Prijs

Volwassen
€ 430,00 (35 lessen)

De startdata en lestijden zie je als je je inschrijft. Daar kies je de cursus die het beste bij jou past.

Moderne dans choreo vergevorderden, 21+

Moderne dans voor volwassenen die al ervaring hebben en zich willen ontwikkelen in de moderne danstechniek en in choreografie.

In ‘Modern Choreo’ draait alles om techniek, creativiteit en het ontwikkelen van eigen dansidioom. In de les dansen we vanuit een ontspannen en bewuste lichaamshouding waarbij de danselementen zwaartekracht, flow, eigenheid en expressie centraal staan.

Vanuit moderne danstechniek, waarbij we groot en dynamisch bewegen in de ruimte, werk je aan een choreografieopdracht of op basis van een dansthema. De combinatie tussen danstechniek en cheoreografie haalt je uit de vaste lesroutine en daagt uit om op een nieuwe manier met dans bezig te zijn.


Onze docenten

Lisa van den Burg

Meer info

Lisa van den Burg

‘Het gaat erom dat je je eigen bewegingstaal ontdekt’

Wat betekent dans voor jou?

“Dans is een echte energiegenerator voor mij. Zowel fysiek als emotioneel. Soms zit je met iets in hoofd en als je dan even lekker beweegt, wordt zoiets vanzelf luchtiger. Zonder dat het therapeutisch wordt, maar het kan heerlijk zijn om dan even te bewegen. Ik geloof dat ieder mens kan dansen, want als je kunt bewegen kun je ook dansen – ook al roepen mensen vaak van niet. Het is de muziek die een bepaalde beweging tot een dans maakt. Daarbij gaat het mij altijd eerst om dansplezier, daarna komt de techniek pas om de hoek kijken. ”

Wat voor soort docent ben je?

“Vooral een energieke. Ik hou van een les met een vlot tempo. Vaak neem ik me voor om in de les vooral te kijken en waar te nemen en toch kom ik iedere keer weer bezweet uit zo’n les. Het blijft zo fijn om lekker mee te doen, dat waarderen cursisten ook. Ik vind het daarnaast belangrijk dat iedere cursist echt diens eigen vorm vindt. Als ik zie dat de dansers qua timing en vormgeving zelf iets van de choreografie maken, dan ben ik ongelooflijk blij. Dat vind ik de kers op de taart.”

Hoe bouw je de lessen op?

“Meestal beginnen we met een stuk improvisatie, zeker in de lessen waar mensen al wat gevorderd zijn. In het midden van de les nemen we de technieken door, dat kan vloerwerk zijn of voetwerk, houdingen. Van alles. En we eindigen altijd met een stuk choreografie. Soms werken we naar een open les of voorstelling toe, maar ook daarin vind ik het belangrijk dat de dansers hun eigen vorm ontdekken. Ik zie liever mensen bewegen, dan allemaal poppetjes dansen.”

Bij danslessen lopen cursisten vaak wat langer mee, hoe ga je daarmee om?

“Dat is inderdaad bijzonder. Ik heb enkele cursisten die ik al ken van de talentenklas van enkele jaren geleden. Ik vind het dan vooral prettig om ze te begeleiden hun eigen drive te vinden. Het mooiste is wanneer je je als danser steeds kunt vernieuwen. Want het draait allemaal om je eigen bewegingstaal ontdekken.”

Weet je dit al over Lisa?

Lisa’s vader stemt en repareert al sinds ze klein is de piano’s bij Scholen in de Kunst en kent dus heel veel medewerkers, zo voelt Scholen in de Kunst voor haar als een tweede thuis.

Achtergrond

Lisa is al haar hele leven bekend met Scholen in de Kunst. Zo volgde ze vioollessen vanaf haar zesde, zong in het kinderkoor, speelde in verschillende orkesten en danste ze als jong meisje bij alle docenten van het team: van klassiek tot modern en hiphop. Na de talentenklas, ging ze dansen bij 5 O’Clock Class, een vooropleiding voor hedendaagse dans. Daarna vervolgde ze haar opleiding bij Urban Contemporary (JMD) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Inmiddels heeft ze de master Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy afgerond aan de Universiteit Utrecht. Ze werkt niet alleen als dansdocent bij Scholen in de Kunst, maar ook als dramaturg bij verschillende dansprojecten, veelal met jonge makers. 

Lisa zien dansen? Dat kan in deze video!

Toon meer docenten