Cursusaanbod
SidK - schilderen en andere technieken 2016 (c) HK (3) Banner.jpg
Wij maken kunst

Cursussen Grafiek

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER GRAFIEK IN AMERSFOORT

Wil je verschillende druktechnieken leren en ben je op zoek naar een gezellig kunstencentrum in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele beeldende docenten. De lessen vinden plaats in het Eemhuis, in het centrum van Amersfoort. Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde beeldende cursisten.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD Grafiek

GRAFIEK VOOR BEGINNERS

Grafiek is net als tekenen, schilderen, fotografie en beeldhouwen een vorm van beeldende kunst. Om tot een kunstwerk te komen, gebruik je bij grafiek een drukpers en inkt. Lijkt het jou interessant, maar heb je nog nooit iets gedaan met druktechnieken? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video van het Van Gogh Museum of van kunstenaar Erik van Ommen en ontdek de kracht van grafiek! Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Waarom zou je druktechnieken willen leren?
● je kunt meerdere exemplaren afdrukken van een ontwerp;
● met druktechnieken bereik je effecten die met tekenen en schilderen niet mogelijk zijn;
● je kunt je afgedrukte werk inlijsten en een mooie plek in je huis geven;
● druktechnieken zijn hip en trendy (hands&crafts);
● de belangstelling voor ambachtelijke technieken is groter dan ooit;
● de vele verschillende technieken maken dat je oneindig kunt experimenteren;
● je creëert alles zelf: van ontwerp tot eindproduct;
● beroemde kunstenaars als Picasso, Rembrandt, Goya, Munch, Escher en Miró gebruikten druktechnieken;
● je maakt iets dat tastbaar en blijvend is; voor jezelf of om cadeau te geven.


In de beginnerscursus maak je kennis met de basisprincipes van grafiek en ga je experimenteren met verschillende druktechnieken. Zo ontdek je bijvoorbeeld wat het verschil is tussen een linosnede en een droge naaldets.
De docent vertelt je in de les wat je nodig hebt. Diverse materialen zijn te koop bij Scholen in de Kunst. Voor andere materialen kun je in Amersfoort terecht bij Kunstkader, de winkel voor kunstbenodigdheden in Amersfoort.
Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.


GRAFIEK VOOR KINDEREN

Voor kinderen zijn er geen speciale lessen grafiek of druktechnieken, maar wel tal van andere beeldende lessen. De jongste kinderen kunnen starten met Ik ben een kunstenaar (4 - 7 jaar), iets oudere kinderen kunnen zich aanmelden voor bijvoorbeeld de Knutselclub (6 - 12 jaar), waar kinderen regelmatig met eenvoudige druktechnieken werken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een linosnede, of stempelen met groenten en fruit. Kunstbrouwerij biedt tijdens vakanties regelmatig creatieve workshops aan!


GRAFIEK VOOR GEVORDERDEN

Ben je al jaren bezig met grafiek, maar ben je nu op zoek naar les in Amersfoort? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze docenten zijn zelf ook beeldend kunstenaar en kunnen je nieuwe druktechnieken aanleren. Gevorderden gaan aan de slag met diverse ambachtelijke technieken zoals ets, droge naald en houtsnede. De verschillende grafische technieken bieden vele mogelijkheden; structuren, verrassing en experiment spelen hierbij een grote rol. Je werkt individueel aan je eigen onderwerp én de groep werkt aan gezamenlijke thema’s, waarbij je elkaar volop kunt inspireren. Twee maal per jaar vindt er een grote, gezamenlijke expositie plaats.

Heb je vragen over beeldende lessen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over cursussen grafiek bij ons
Veel gestelde vragen over grafiek

Gecertificeerde organisatie
     

Cursussen Grafiek cursussen