Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Grafiek alle niveaus, 21+ Atelier grafiek vergevorderden, 21+

Mogelijkheden

Type Groepsles

Hé, leuk dat je deze pagina bezoekt. Op dit moment kun je je niet inschrijven, omdat het cursusseizoen bijna is afgelopen. Vanaf 3 juni 2024 start de inschrijving voor seizoen 2024-2025, dan zien we je graag terug!

Bekijk alle mogelijkheden

Grafiek alle niveaus, 21+

Ben jij dol op grafische afbeeldingen en wil je wel eens je eigen prints maken? Maak dan kennis met grafiek. In deze cursus leer je werken met diverse ambachtelijke druktechnieken zoals houtsnedes, linosnedes, etsen, droge naald en tetradruk. Vervolgens helpt de docent je bij het zoeken naar een eigen stijl. De cursus is geschikt voor beginners en mensen met enige ervaring.

Grafiek is een vorm van beeldende kunst, net als schilderen, tekenen, beeldhouwen en fotografie. Om tot een kunstwerk te komen, gebruik je bij grafiek een drukpers en inkt. Het mooie van grafiek is dat je meerdere exemplaren kunt afdrukken van een ontwerp. En met druktechnieken bereik je effecten die met tekenen en schilderen niet mogelijk zijn.

De cursus bestaat uit 15 lessen en wordt twee maal per jaar aangeboden.

Lessen

In deze cursus word je individueel begeleid op je eigen niveau, al dan niet aan de hand van een opdracht. De docent leert je omgaan met het materiaal, vormen en stijlen. Per cursusblok worden er twee lessen in het Stadatelier gegeven. Daar maak je kennis met innovatieve en verrassende druktechnieken en gebruik van de uitgebreide mogelijkheden aldaar.

In het cursusjaar is er een aantal momenten waarop je je werk kunt exposeren in het Eemhuis.

Hoewel cursisten in principe steeds werken aan een eigen werkstuk, vinden we het werken in de groep belangrijk en waardevol. Er is aandacht voor een fijne, gezellige én productieve werksfeer waarbij cursisten elkaar kunnen helpen en tips uitwisselen. En er is altijd tijd voor een kopje koffie of thee.

Materiaal

De cursus wordt aangeboden inclusief materiaal. 

Onze docenten

Toon meer docenten