Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

We willen actieve cultuurparticipatie mogelijk maken voor Amersfoorters die we niet of onvoldoende bedienen met regulier aanbod op onze locaties, vanuit de gedachte dat voor gelijke kansen ongelijk aanbod nodig is.

Scholen in de Kunst heeft drie programmalijnen bij Cultuurparticipatie ondergebracht: Amateurkunst033, Kunst in de Wijk en Kunst voor specifieke doelgroepen. Die specifieke doelgroepen zijn op dit moment (2023) opgesplitst in Kunstbrouwerij, POPmakers en speciaal aanbod voor senioren.

Kunst in de Wijk

Wij brengen kunst en cultuur naar de wijken en sluiten aan op de behoeftes van wijkbewoners. We werken daarbij intensief samen met partners zoals indebuurt033, festivals en amateurkunstverenigingen. Wij brengen de mogelijkheid van deelname aan kunst en cultuur naar doelgroepen waarbij dat niet vanzelfsprekend is. Van wijkfestival tot bandjesprojecten.

lees meer

Senioren

Het is nooit te laat om nog met muziekles te beginnen of een oude schilderhobby weer op te pakken. Ook op latere leeftijd, als je de zestig bent gepasseerd, kun je prima nieuwe dingen leren en jezelf ontwikkelen. Sterker nog: het helpt zelfs om je brein fit te houden. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om iets nieuws te leren en andere mensen te ontmoeten. Van gitaarles tot seniordans. 

bekijk het aanbod

Kunstbrouwerij

Kunstbrouwerij organiseert in alle schoolvakanties op meerdere dagen innoverende en kunstzinnige activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Dus ook voor kinderen die weinig hebben met traditionele, gangbare kunst. En voor kinderen die vanuit zichzelf of van huis uit niet snel in aanraking komen met het reguliere actieve kunstaanbod van Scholen in de Kunst. 

lees meer op de website

POPmakers

POPmakers is het nieuwe muziekplatform in Amersfoort dat zich richt op POPulaire muziek in de breedste zin van het woord: van singer-songwriter tot rock, van jazz tot electro. POPmakers wil graag jonge (pop)muzikanten en amateurmusici de mogelijkheid geven zich samen met gelijkgestemden te ontwikkelen tot betere muzikanten, performers en makers. POPmakers doet dat graag in samenwerking met andere partijen in Amersfoort.

lees meer op de website

Amateurkunst033

Amateurkunst033 is de schakel tussen het gemeentelijke cultuurbeleid en de ongeveer 150 amateurkunstverenigingen, koren, muziekkorpsen, orkesten, toneel-, dans-, foto- en filmverenigingen. Naast het uitvoeren van de gemeentelijke subsidieregelingen organiseert Amateurkunst033 jaarlijks diverse activiteiten onder het motto: Amateurkunst verbindt en inspireert! 

lees meer over de verenigingen

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus