Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Ben je de zestig gepasseerd en denk je dat het te laat is om nog met muziekles te beginnen of je oude schilderhobby weer op te pakken? Fout, want ook op latere leeftijd kun je prima nieuwe dingen leren en jezelf ontwikkelen. Sterker nog: het helpt zelfs om je brein fit te houden! Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om iets nieuws te leren en andere mensen te ontmoeten.

Bij Scholen in de Kunst bieden we daarom speciale groepscursussen aan voor senioren. Wat overigens niet betekent dat je niet welkom bent in de andere cursussen.

Bekijk het seniorenaanbod!

Gitaarles voor senioren

Voor wie op latere leeftijd graag met andere leeftijdgenoten gitaar wil leren spelen is er de Gitaarles voor senioren. In de gitaarles leer je de basisprincipes van het gitaarspel tijdens vijftien gezellige, inspirerende lessen. Daarna kun je doorstromen.

lees meer

Atelier tekenen & schilderen

Is tekenen en schilderen al jaren je hobby en vind je het prettig om dat samen met leeftijdgenoten te doen? Dan ben je van harte welkom bij het atelier voor vergevorderden. Je werkt zelfstandig; een ervaren docent komt vijf keer langs om adviezen te geven.

lees meer

Zanggroep voor senioren

Deze cursus is speciaal bedoeld voor senioren die op een laagdrempelige, gezellige manier met elkaar willen zingen. Op vrijdagmiddag komt de groep bij elkaar en wordt er 1,5 uur samen gezongen. Bekende en minder bekende liedjes, eenstemmig en soms ook meerstemmig. De nadruk ligt op plezier maken, met een eenvoudig, herkenbaar repertoire.

lees meer

Levensverhalen voor senioren

Heb je altijd al gedroomd van het vastleggen van je persoonlijke ervaringen of herinneringen? Dan is de cursus Levensverhalen perfect voor jou. Of je nu je eigen leven wilt documenteren of het verhaal van een familielid wilt vertellen, in deze cursus leer je hoe je dat aanpakt. 

Levensverhalen schrijven senioren

Nieuwe Talent Orkest

Volwassenen zonder muzikale ervaring kunnen in het Nieuw Talent Orkest een blaasinstrument, slagwerkinstrument of accordeon leren bespelen én samen muziek maken. Bij dit projectorkest krijg je een leeninstrument naar keuze, word je begeleid door een ervaren speler en speel je al vanaf de eerste les in orkestverband.

lees meer

Behoefte aan iets anders?

Wil je actief bezig zijn met kunst in de brede zin, maar kun je niet vinden wat je zoekt? Wij zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe ideeën, zodat wij kunnen kijken of wij hierop een mooi antwoord kunnen geven. Hiervoor kun je contact opnemen met Alice van Beest, alicevanbeest@scholenindekunst.nl

 

Is het lesgeld een probleem?

lees meer

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus