Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Er zijn meer dan 300 verschillende muziekinstrumenten. Ken jij ze allemaal? De instrumenten waar we het op deze pagina over gaan hebben ken je zeker! Namelijk: de 5 populairste muziekinstrumenten in Nederland. 

Wil je één van deze populaire instrumenten leren spelen? Bij alle instrumenten vind je een link naar ons  cursusaanbod. Wil je een muziekinstrument kopen? Wij vertellen je waar ze te koop zijn in Amersfoort.

Hoe bepaal je wat de populairste muziekinstrumenten zijn?

Wat is het populairste instrument? Tsja, dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Je kunt populair namelijk op verschillende manieren definiëren. Is een instrument populair als er veel naar geluisterd wordt? Als het veel gespeeld wordt? Of juist als het veel verkocht wordt? Wij kunnen deze vragen niet beantwoorden. Daarom bepalen wij het anders. Wij kijken naar het aantal keer dat een instrument gezocht wordt in Google. Dit zijn dus niet per se de meest bespeelde instrumenten.  

Als twee instrumenten veel op elkaar lijken zien wij het voor dit onderzoekje als één instrument. Een voorbeeld hiervan is de elektrische en akoestische gitaar. Beide instrumenten vallen onder de overkoepelende term: gitaar. 

De populairste muziekinstrumenten 

1. Piano
2. Gitaar
3. Drumstel
4. Viool
5. Saxofoon

Grafiek van zoekvolume voor 5 muziekinstrumenten

1.1 de top 5 meest gezochte muziekinstrumenten van 2004 tot 2020. Blauw = piano, Rood = gitaar, geel = drumstel, groen = viool en paars = saxofoon. 

1. De piano

Niet geheel onverwachts blijkt de piano het populairste instrument in Nederland. Iedereen kent dit instrument en herkent het geluid. Uit data van Google blijkt dat er ongeveer 40.000 keer per maand gegoogeld wordt op het woord piano. Dit is fors meer dan de nummer twee in deze lijst.

Waar koop je een piano in Amersfoort?
Tegenwoordig kan je piano's ook online bestellen. Toch geven veel mensen de voorkeur aan de ouderwetse winkel. Een piano wil je zien en horen voordat je hem koopt. In Amersfoort kan je bij CF Pianoservice meer informatie vinden over het kopen van een piano. Wist je dat je ook zelf een piano(tje) kan maken? Leer hier hoe je een Arduino Piezo Piano maakt. 

Meer over piano spelen
Ben je op zoek naar meer informatie over de piano en/of andere toetsinstrumenten? Bekijk dan onze inspiratiepagina’s. Wil je starten met pianoles? Bekijk dan ons cursusaanbod. 

GA NAAR HET CURSUSAANBOD PIANOLES

2. De gitaar

Het op één na populairste muziekinstrument is de gitaar. Maandelijks wordt hier meer dan 18.000 keer op gezocht in Nederland. De aantrekkingskracht van dit stoere instrument is dan ook lastig te weerstaan. Toch is de populariteit van dit instrument in de afgelopen tien jaar gedaald. Wellicht waren de gitaristen in de 90s en 00s stoerdere rolmodellen dan de gitaristen van nu? Of zingen we minder liedjes bij het kampvuur? 

Waar koop je een gitaar in Amersfoort?
Ben je op zoek naar een goede gitaarwinkel in Amersfoort? Dan raden we je aan een kijkje te nemen bij Kees Dee. Hier hebben ze alles voor beginnende en gevorderden gitaristen. 

Meer over gitaar spelen
Ben je op zoek naar meer informatie over de gitaar en/of andere tokkelinstrumenten? Bekijk dan onze inspiratiepagina’s. Wil je starten met gitaarles? Bekijk dan ons cursusaanbod.

GA NAAR HET CURSUSAANBOD GITAARLES

3. Het drumstel

Het drumstel is de nummer drie in deze lijst. Op ‘’drumstel’’ wordt, met 6800 zoekopdrachten, net iets meer gezocht dan op ''viool''. Ook het drumstel is net als de gitaar een stoer instrument. Maar het drumstel heeft nog een andere aantrekkingskracht. Het is namelijk ook het sportiefste instrument om te bespelen. Met een uur drummen kan je tot 600 calorieën verbranden. Zou dit aan de populariteit van het instrument bijgedragen?

Waar koop je een drumstel in Amersfoort?
Hier hebben we helaas geen antwoord op. Wij kopen onze drumstellen en drum accessoires namelijk in Amsterdam bij Terpstra Muziek. Uiteraard bezorgen ze gewoon in Amersfoort.

Meer over drum spelen
Ben je op zoek naar meer informatie over het drumstel en/of andere slagwerkinstrumenten? Bekijk dan onze inspiratiepagina’s. Wil je starten met drumles? Bekijk dan ons cursusaanbod.

GA NAAR HET CURSUSAANBOD DRUMLES

4. De viool

Het strijkinstrument dat de hoogste toon haalt scoort ook het hoogst in deze lijst. De nummer vier in onze top vijf is de viool. Dit klassieke instrument speelt een belangrijke rol in veel muzikale tradities. Ook is de viool een perfect instrument als je in een orkest wilt spelen. Er komen vaak veel violisten voor binnen een orkest. Mede daardoor wordt er ongeveer 6600 keer per maand op gezocht in Google. 

Waar koop je een viool in Amersfoort?
Wij raden twee vioolwinkels aan in Amersfoort en omgeving. De eerste is Contrada Musica en ligt in Amersfoort. De tweede is gelegen in Baarn en heet Van Der Knaap Vioolbouw.

Meer over viool spelen
Ben je op zoek naar meer informatie over de viool of andere strijkinstrumenten? Bekijk dan onze inspiratiepagina’s. Wil je starten met vioolles? Bekijk dan ons cursusaanbod.  

GA NAAR HET CURSUSAANBOD VIOOLLES

5. De saxofoon

Misschien een klein beetje onverwacht, maar de saxofoon is het populairste blaasinstrument. Net als bij de viool ligt het maandelijkse zoekvolume rond de 6600 per maand. Dit is meer dan bij andere blaasinstrumenten; op trompet wordt 5400 keer gezocht en op fluit 2900. Komt dit misschien doordat veel saxofonisten verschillende typen saxofoon spelen? 

Waar koop je een saxofoon in Amersfoort?
Helaas kennen wij geen muziekwinkel in Amersfoort waar je saxofoons kan kopen. Ken jij er wel één? Laat het ons weten.

Meer over saxofoon spelen
Ben je op zoek naar meer informatie over de saxofoon of andere blaasinstrumenten? Bekijk dan onze inspiratiepagina’s. Wil je starten met saxofoonles? Bekijk dan ons cursusaanbod.  

GA NAAR HET CURSUSAANBOD SAXOFOONLES

De 5 populairste muziekinstrumenten in Nederland

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus