Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Fotografie-mentoraat vergevorderden, 21+ Fotografie beginners, 21+ Fotografie gevorderden, 21+

Mogelijkheden

Fotografie-mentoraat vergevorderden, 21+

Wil je graag met je fotografiehobby bezig blijven maar heb je onvoldoende tijd om elke week een les te volgen en tussentijds aan opdrachten te werken? Dan is het mentoraat op de zaterdagochtend misschien iets voor jou. Op de bijeenkomsten, die eens per maand plaatsvinden, krijg je feedback op je werk en leer je van je medecursisten. Op die manier heb je ruim de tijd om werk te maken tussen de lessen in.

Het doel is niet om professionele fotografen op te leiden, maar we bieden je de kans om serieus met fotografie bezig te zijn en je vaardigheden, zowel technisch als inhoudelijk, te ontwikkelen.

Lessen

Je kunt in deze cursus zelfstandig aan een eigen thema of project werken en tijdens de bijeenkomsten wordt het werk gezamenlijk besproken.

In de regel mail je je werk van tevoren naar de docent. Aan de hand daarvan bereidt de docent de bijeenkomst voor en gaat op zoek naar fotografen die als inspiratie kunnen dienen.

Naast deze opzet is het, in overleg met de cursisten, mogelijk om andere activiteiten te ondernemen, zoals het gezamenlijk bezoeken van een expositie of fotograferen op locatie.

Anton Havelaar is als fotograaf actief op diverse terreinen binnen de fotografie en kan je goed helpen met verschillende specialismen.

Niveau

Je moet minimaal een basiscursus hebben gevolgd of je al langere tijd bezighouden met fotografie.

Materiaal

Alles wat je nodig hebt, is een (digitale) camera waarvan je de functies handmatig kunt instellen.

Van tevoren heb je contact met de docent en overleg je of je digitale camera geschikt is. De docent vertelt in de les wat je verder nodig hebt.

In het lokaal staan computers die je kunt gebruiken in de lessen over nabewerking. Verder zijn er wat materialen om te gebruiken tijdens de praktijklessen - zoals bijvoorbeeld statieven, lampen en een flitsinstallatie met achtergrondrol.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Daarnaast besteed je buiten de les tijd aan het uitwerken van de opdrachten.


Onze docenten

Toon meer docenten