Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Fotografie gevorderden, 21+ Fotografie beginners, 21+ Fotografie-mentoraat vergevorderden, 21+

Mogelijkheden

Type Groepsles

Hé, leuk dat je deze pagina bezoekt. Op dit moment kun je je niet inschrijven, omdat het cursusseizoen bijna is afgelopen. Vanaf 3 juni 2024 start de inschrijving voor seizoen 2024-2025, dan zien we je graag terug!

Bekijk alle mogelijkheden

Fotografie gevorderden, 21+

In deze cursus ontwikkel je je vaardigheden als fotograaf en je gaat op zoek naar een eigen stijl.

We gaan er vanuit dat je de basistechnieken tot op zekere hoogte beheerst. Als je de cursus fotografie voor beginners hebt gevolgd, kun je deze fotografie cursus gevorderden zeker volgen. Als dat niet het geval is, neem dan voor de zekerheid even contact op met de docent.

LESSEN

Aan het begin van de cursus fotografie kies je voor een onderwerp waar je een serie over gaat maken. Aan dit langlopende project blijf je gedurende de hele cursus werken. Daarmee ontwikkel je jouw eigen stijl en voorkeur. We streven naar expositie van het eindresultaat.

Elke week krijg je daarnaast een uitdagende opdracht om je techniek te verbeteren en je te ontplooien als beeldmaker. Er is veel aandacht voor belichting, compositie en andere technische aspecten van het maken van een foto. Maar de inzet van je creativiteit is minstens zo belangrijk om tot een goede foto te komen.

In de lessen is veel tijd voor het bespreken van de thuis of op locatie gemaakte opdrachten en werk van professionele fotografen. Je leert veel van elkaars verrichtingen. Net als in de basiscursus fotografie wordt er regelmatig in de les gefotografeerd. De moeilijkheidsgraad van de opdrachten is wel hoger dan in de basiscursus!

Hoewel cursisten in principe steeds werken aan eigen werk, vinden we het werken in de groep belangrijk en waardevol. Er is aandacht voor een fijne, gezellige én productieve werksfeer waarbij cursisten elkaar kunnen helpen en tips uitwisselen. En er is altijd tijd voor een kopje koffie of thee.

Anton Havelaar is als fotograaf actief op diverse terreinen binnen de fotografie en kan je goed helpen met verschillende specialismen en geavanceerde technieken. Het maken van creatieve foto's is zijn specialiteit. 

MATERIAAL

Alles wat je nodig hebt, is een (digitale) camera waarvan je de functies handmatig kunt instellen.

Van tevoren heb je contact met de docent en overleg je of je digitale camera geschikt is. De docent vertelt in de les wat je verder nodig hebt.

In het lokaal staan computers die je kunt gebruiken in de lessen over nabewerking. Verder zijn er wat materialen om te gebruiken tijdens de praktijklessen - zoals bijvoorbeeld statieven, lampen en een flitsinstallatie met achtergrondrol.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De cursus bestaat uit 15 lessen van 2,5 uur.

Onze docenten

Toon meer docenten