Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Fotografie beginners, 21+ Fotografie gevorderden, 21+ Fotografie-mentoraat vergevorderden, 21+

Mogelijkheden

Type Groepsles

Hé, leuk dat je deze pagina bezoekt. Op dit moment kun je je niet inschrijven, omdat het cursusseizoen bijna is afgelopen. Vanaf 3 juni 2024 start de inschrijving voor seizoen 2024-2025, dan zien we je graag terug!

Bekijk alle mogelijkheden

Fotografie beginners, 21+

Ben je vaak ontevreden over je vakantiefoto's? Ken je nog steeds niet alle onderdelen van je digitale camera? En weet je niet waar te beginnen met beeldbewerking? Dan is onze cursus fotografie voor beginners echt iets voor jou. In 15 lessen verdiep je je in allerlei aspecten van de fotografie, zoals cameratechniek, compositie, kleurgebruik, lensgebruik, licht en nog veel meer. Er zal een wereld voor je open gaan! De docent is zelf professioneel fotograaf en exposeert regelmatig met eigen werk.

In de wereld van de fotografie valt veel te beleven en te ontdekken. Er zijn enorm veel verschillende stijlen en specialismen. Natuur, landschap, mode, portret, sociale fotografie, vrije fotografie (kunst), straatfotografie enz. enz. In de cursussen bij Scholen in de Kunst zul je spelenderwijs kennismaken met de breedte en rijkdom van de fotografie. Er zal een wereld voor je open gaan!

Lessen

Je komt natuurlijk in de eerste plaats om het zelf te doen! Veel mensen gaan naar een cursus om alle knopjes op hun camera te leren kennen. Die knopjes leer je ook kennen, maar er zijn geen lessen waarin eindeloos cameramenu’s worden doorgenomen. Technische informatie wordt stap voor stap aangereikt via doelgerichte opdrachten. Nu eens met de focus op cameratechniek, dan weer op het beter leren kijken en altijd in dienst van het ontwikkelen van je technische en artistieke vaardigheden. Je hebt geen idee waar je aan begint… maar je zult worden verrast door wat je allemaal leert.

In de lessen is veel tijd voor het bespreken van thuis of op locatie gemaakte opdrachten en werk van professionele fotografen. Je leert veel van elkaars verrichtingen. Daarnaast krijg je allerlei, soms heel verrassende en uitdagende opdrachten om ter plekke uit te voeren. Natuurlijk is er ook tijd voor een pauze met een kopje thee of koffie.

De docent is als fotograaf actief op diverse terreinen binnen de fotografie en kan je goed helpen met verschillende specialismen.

Materiaal

Alles wat je nodig hebt, is een (digitale) camera waarvan je de functies handmatig kunt instellen.
Van tevoren heb je contact met de docent en overleg je of je digitale camera geschikt is. De docent vertelt in de les wat je verder nodig hebt.
In het lokaal staan computers die je kunt gebruiken in de lessen over nabewerking. Verder zijn er wat materialen om te gebruiken bij een aantal opdrachten - zoals bijvoorbeeld statieven tijdens het zeer populaire fotograferen in het donker.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 15 lessen van 2,5 uur.

Onze docenten

Toon meer docenten