Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Hiphop, kinderen Breakdance, kinderen Hiphop, jongeren Hiphop alle niveaus, 21+

Urban dance

Kun je niet stil blijven zitten bij hiphop- of rapmuziek, maar heb je nog nooit iets gedaan met streetdance of hiphop dance? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video van een freestyle dance battle en ontdek de kracht van streetdance! Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen. Je kunt starten met een beginnersgroep hiphop, waarin je kennismaakt met de verschillende streetstyles en hiphopmoves. Je gaat aan de slag performance, bewegingen, expressie, timing en gevoel. Danservaring is niet nodig; gevoel voor ritme is handig! We hebben hiphopcursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen.Onze docenten

Toon meer docenten

Alles wat je moet weten over dansles bij ons

Welke danskleding is geschikt? Dansfestival Scholen in de Kunst Heb je een laag inkomen?

Laat je inspireren!

freestyle dance battle in parijs

Streetdance uitgelegd door kids

Bekijk onze dansvoorstellingen

Veelgestelde vragen over urban dance

Hiphopdance omvat een aantal stijlen zoals streetdance, popping, locking en breakdance. Streetdance is een verzamelnaam voor populaire dansvormen op hedendaagse muziek. Het is een combinatie van dansstijlen; in de choreografie├źn vind je elementen terug van house, afrodance, vogue, waacking, dancehall, old skool, hiphop/lyrical, streetdance, feminine/hiphop. Breakdance is een (moeilijke) specialiteit binnen streetdance. Volg je het nog? De termen worden vaak door elkaar gebruikt. Wij gebruiken meestal de termen urban en hiphop.

Hiphop is vooral een coole en stoere manier van dansen. De techniek van hiphop kun je aanleren, maar er bestaan geen vaste regels over hoe je een beweging moet maken. Het is juist belangrijk dat je een eigen manier van dansen hebt, waarmee je je onderscheidt van anderen. De bewegingen van hiphop moeten vooral strak, funky en stoer zijn. Dat leer je bij Scholen in de Kunst!

Bij urban en hiphop draag je geen tutu of spitzen, maar soepele, wijde kleding waar je lekker in kunt bewegen. Bovendien dans je op sneakers. De dansdocenten kunnen jou hierover advies geven. Voor leuke danskleding kun je in Amersfoort terecht bij o.a. Firenze Dancewear. Meestal kun je ook goed uit de voeten met kleding uit gewone kleding- of sportwinkels.

meer over danskleding

Bij Scholen in de Kunst kunnen getalenteerde dansleerlingen (12-20 jaar) auditie doen voor de School voor Talent Dans. Het is mogelijk om je via de School voor Talent Dans voor te bereiden op de vooropleiding van een dansvakopleiding.