Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Breakdance, kinderen Hiphop, kinderen Hiphop, jongeren Hiphop alle niveaus, 21+

Mogelijkheden

Type Groepsles
Leeftijd
Groep 5-8, groep 7-8
Docent Joel Westerveld, Jerry Altenstad

Locaties

Eemhuis
Dinsdag
Middag Avond
Zaterdag
Middag

Prijs

Kind
vanaf € 265,00 (35 lessen)

Bekijk alle mogelijkheden

Breakdance, kinderen

Voor de echte b-boys en b-girls is er onze cursus Breakdance. Als je je hiphop skills wil ontwikkelen én zin hebt in battles waarin je je skills kunt laten zien, dan is deze cursus de beste keuze voor jou.

Breakdance is een energieke dansstijl, die ook wel bekend staat als breaking of b-boying of b-girling en is begin jaren ‘70 ontstaan in de zwarte wijken in New York. Het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie is heel belangrijk bij breakdance.

In de lessen leer je de verschillende moves van breakdance: van top rock (staand dansen), footwork (dansen vanuit gehurkte positie), powermoves tot freezes. Je leert de muziek te volgen en goed gebruik te maken van de accenten in de beat. Muziek en danser worden dan één geheel.

Hoewel de battles een essentieel onderdeel zijn van breakdance, werken we in de les vooral samen. We zorgen dat het gezellig is en dat we samen plezier hebben. Een belangrijk onderdeel bij breakdance is dat je leert van elkaar. De docent is er natuurlijk altijd bij maar sommige delen van de les worden gegeven door ervaren leerlingen.

Zo maak je van je groep een echte crew!


Onze docenten

Joel Westerveld

Meer info

Joel Westerveld

'Urban dance gaat vooral over jezelf zijn'

Wat betekent urban dance voor jou?

“Dans is mijn leven. Ik dans al vanaf mij achtste en ben er mee opgegroeid: mijn vader hoorde bij de eerste generatie hiphopdansers. Als ik dans ervaar ik meer rust en stabiliteit in mijn leven. Zeker toen ik nog op de middelbare school zat heb ik daar veel aan gehad – als uitlaatklep.”

Wat voor soort docent ben jij?

“Bij dansen draait alles om genieten. Dat wil ik ook bereiken in mijn lessen. Een goede vibe creëren waar cursisten zich lekker bij voelen. Ik ben een sociaal dier en ben altijd open over wat er speelt in mijn leven. Dat zorgt ervoor dat de sfeer veilig is om overal over te praten. De cultuur van urban dance zegt veel over wie ik ben en hoe ik lesgeef.”

Kun je iets vertellen over die dancecultuur?

“Deze dansvormen gaan over respect, liefde, vrede en sociaal zijn, maar bovenal over jezelf zijn. In de lessen gaat het uiteraard om de bewegingen, het aanleren van hiphop, breakdance, house, popping en locking. Maar ik leg ook veel uit over waar en wanneer deze dansvormen zijn ontstaan. Als je de achterliggende gedachte van een bepaalde stijl snapt, dan is het makkelijker om die dans uit te voeren. Je voelt je meer één met de beweging, het komt dan meer van binnenuit.”

Wat voor soort les geef je: strak of meer met freestyle?

“Hoewel de les uiteraard een structuur heeft, is het juist bij deze dans belangrijk dat er veel openheid is om van alles uit te proberen. Het gaat om freestyle én choreografie! De cursisten krijgen bij mij alle kans om aan te geven waar ze graag aandacht aan willen besteden. In de les is er veel sociale interactie: elkaar aanmoedigen hoort er juist bij. Het gaat erom dat cursisten vooral veel plezier hebben. Als ze elke week uitkijken naar de urban danceles, dan heb ik het goed gedaan.”

Waar krijg jijzelf energie van in de les?

“Het tofste is natuurlijk als ik zie dat een cursist ineens een bepaalde move onder de knie heeft. Het is heel fijn als je bij een groep of individuele leerling progressie ziet. Wat ik ook te gek vind? Als een cursist die het lastiger vindt om alles wat meer los te laten en gewoon te gaan en te dansen, dat ineens doet. Even uit de comfortzone: prachtig!”

Wist je dit al van Joel?

Bij de opening van het beroemde Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam rolschaatsdanste Joel door het park eromheen.

Achtergrond

Joel Westerveld danst al zijn hele leven. Hij leerde zijn eerste moves van zijn vader, een van de eerste hiphoppers in ons land. Hij heeft alle stijlen uitgeprobeerd, maar is inmiddels gespecialiseerd in hiphop, house en breakdance. Hij danst op verschillende events en geeft les bij Scholen in de Kunst, aan de Mind, Body & Soul school of Arts in Amsterdam, het Hiphophuis en de MBO Urban dance opleiding Rijn IJssel in Arnhem. 

Volg mij

Jerry Altenstad

Meer info

Jerry Altenstad

'Je kunt van iedereen een danser maken'

Hoe zou je jezelf omschrijven als docent?

“Mijn lessen zijn een reflectie van wie ik ben als mens. Ik ben een spontane gozer, die de lessen graag optimaal verzorgt. Ik hou ervan dat de cursisten lekker fanatiek zijn, net als ik. Tegelijkertijd hebben we ook veel lol in de les. Veel leerlingen durven niet altijd meteen te laten zien wat voor talent ze in huis hebben. Mijn uitdaging is om dat talent tevoorschijn te laten komen, zodat ze op de voorgrond durven staan met hun dans. Mijn lessen zijn echt dé plek om je eigen kunsten te vertonen.”

Hoe heb jij zelf deze dansstijl geleerd?

“Zelf heb ik dansen op straat geleerd, al doende. Ik was eigenlijk een voetballertje, maar een vriendin nam me destijds in Rotterdam steeds mee naar groepen jongens die aan hiphop deden. Zo heb ik het geleerd en werd ik door de dans bevangen. Daarna heb ik diverse interne opleidingen gedaan bij urban dance grootheden. Die ervaringen neem ik nog altijd mee in mijn lessen. Je kunt van iedereen een danser maken, dansen is echt een mindset.”

Wat voor dansstijlen zitten in de lessen?

“Ik zorg altijd voor verschillende stijlen in mijn lessen. Natuurlijk is de basis urban dance, dus er zitten aspecten in van locking en popping en old school hiphop, maar ik breid het ook weleens uit naar wat meer modern. Het allerbelangrijkste vind ik een goede sfeer in de les. Het gaat erom dat leerlingen plezier hebben en dat ze er open voor staan om allerlei moves te proberen. En vergeet de eigen inbreng niet. Bij voorstellingen maak ik altijd zelf de choreografie, maar laat ik ook een deel open dat de cursisten zelf mogen invullen. We doen het echt samen.”

Wat is voor jou belangrijk in het contact met cursisten?

“Veel leerlingen volgen enkele jaren les bij mij, je bouwt dan echt een band op. Ik maak veel persoonlijk contact en kijk goed naar hoe het met ze gaat en wat ze nodig hebben. Ik ben hun aanspreekpunt, uiteraard voor dans, maar ook voor dingen die er spelen in hun leven. Op een bepaalde manier ben je ook een beetje een vertrouwenspersoon. Ik ben super trots als ik ze zie doorgroeien. Ik heb enkele leerlingen die nu aan de dansacademie dansen en als iemand veel talent heeft en graag dit vak in wil, dan bied ik de mogelijkheid om een keer samen met mij een les te verzorgen. Ik kijk per persoon wat die ambieert en sluit daar zo goed mogelijk bij aan.”

Wist je dit al van Jerry?

Als Jerry thuiskomt na een dag lesgeven, kijkt hij het liefste op televisie naar actualiteitenrubrieken en het nieuws.

Achtergrond

Jerry Altenstad woont in Rotterdam, de stad waar hij de hiphop en urban dance ook ontdekte. Op straat, met vrienden, leerde hij zijn eerste moves. Daarna werd hij intern opgeleid. Jerry heeft als danser veel televisiewerk gedaan, zo danste hij in programma’s met Linda de Mol, Lee Towers en André van Duin. Maar het mooiste moment vond hij dat hij mocht dansen in de Arena in Amsterdam op het huwelijk van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima!

Toon meer docenten