Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Mogelijkheden

Type Groepsles
Leeftijd 12-20

Locaties

Eemhuis
Zaterdag
Ochtend Middag

Prijs

Jongeren
€ 354,00 (20 lessen)

Bekijk alle mogelijkheden

School voor Talent Theater

Is theater je lust en je leven? Wil je het liefst de hele dag theater maken en droom je stiekem van een professionele carrière als acteur? Dan is de School voor Talent Theater echt iets voor jou!

Bij de School voor Talent Theater ontwikkel je vakmanschap, discipline, toewijding en het vermogen om je talent te delen. Naast plezier en uitdaging zijn experiment en onderzoek elementen uit het leerplan van de School voor Talent Theater. Het is mogelijk om je via School voor Talent Theater te oriënteren en voorbereiden op een vooropleiding van het hoger kunstvakonderwijs of naar een kunstopleiding op MBO-niveau. Onze docenten kunnen je daarin begeleiden en adviseren.


Auditie

De cursus bestaat uit een 20 zaterdagen plus een eindvoorstelling. Om toegelaten te worden tot deze speciale cursus moet je eerst auditie doen. De auditie vindt plaats in het Eemhuis en bestaat uit een les waarin je voldoende ruimte krijgt om jezelf te laten zien aan de hand van opdrachten en een monoloog die je van tevoren instudeert. Zodra de datum van de auditie bekend is, vind je die in de agenda op onze website.


Hoe kan ik meedoen?

De School voor Talent Theater is voor jongeren van 12 tot 20 jaar die minimaal twee jaar theater- of musicallessen hebben gevolgd. Voor getalenteerde kinderen onder twaalf jaar kan worden overlegd met de docenten. Deelnemers aan de School voor Talent Theater doen elk jaar (opnieuw) auditie. Ook jongeren van buiten Scholen in de Kunst kunnen zich aanmelden. Voor hen gelden dezelfde voorwaarden en aanmeldprocedure. Overleg met je docent (en ouders/verzorgers) of deelname aan School voor Talent Theater iets voor jou is. Je kunt je aanmelden voor de auditie via je eigen docent. Bij twijfel of vragen, kun je mailen met Niki Romijn.

Commitment is onmisbaar

Wanneer je kiest voor deelname aan de School voor Talent vragen we van je dat je op alle lesdagen aanwezig bent. Dat betekent dat je soms dingen moet afzeggen of op een andere dag plant. Als je ook nog sport of andere hobby’s hebt, bedenk dan van tevoren of je het kunt en wilt combineren. Als je het programma van de School voor Talent Theater wilt volgen, moet dit je hoogste prioriteit hebben. Denk hierover dus goed na voordat je je aanmeldt.

Kosten

De bijdrage voor de School voor Talent Theater is € 354,- per deelnemer. Dit bedrag is exclusief eventuele (reis)kosten van theaterbezoek.

Bij toelating tot de School voor Talent Theater heb je recht op:
> tot 100% korting op één cursus naast het programma van de School voor Talent; de korting bedraagt maximaal € 330,-.

Informatie en opgave

Voor verdere informatie of opgave kun je contact opnemen met Niki Romijn.

Lees de ervaringen van twee leerlingen

Les Koch

Les Koch ontdekte zijn talent voor theater door zich te verdiepen in andere personages, bij de School voor Talent kwam daar een hele dosis techniek bij. 

'De School voor Talent is bijzonder omdat je samen met andere acteurs jezelf steeds verder brengt. We stimuleren elkaar het beste uit onszelf te halen. We hebben allemaal ambitie en helpen elkaar om verder te komen.'

Lees het verhaal van Les

Cleo van Bergeijk

'Hier ben ik creatief opgegroeid', geeft Cleo van Bergeijk zelf aan. Ze kan zich niet voorstellen op een dag niet meer bij Scholen in de Kunst rond te lopen.

“Het fijne aan de School voor Talent Theater is dat alles om theater draait en iedereen extra gemotiveerd is. Je zit echt even in een toneelbubbel met elkaar. Je leert wat je eigen talenten zijn, maar ook wat nog beter kan en waar je op moet letten.

Lees het verhaal van Cleo

Onze docenten

Toon meer docenten