Log in

Mogelijkheden

Type Groepsles
Leeftijd 12-20
Docent

Locaties

Eemhuis
Zaterdag
Ochtend

Prijs (groep)

Jongeren
€ 330,00 (19 lessen)

School voor Talent Beeldend

De School voor Talent Beeldend staat in het teken van ontwikkeling van vakmanschap, discipline, toewijding en het vermogen om je talent te delen. Het is mogelijk om je via School voor Talent Beeldend te oriënteren op een vooropleiding van waaruit je eventueel kunt doorgroeien naar het niveau van het hoger kunstvakonderwijs of naar een kunstopleiding op MBO-niveau.

Programma

In zestien les(zater)dagen van 10.00 tot 13.00 uur worden verschillende technieken aangeboden en wordt er gewerkt met thema’s. Daarnaast is er ruimte en vrijheid om eigen werk te maken. De School voor Talent Beeldend is een goede plek om een portfolio te maken en/of uit te breiden. Een bezoek aan de open dag van kunstvakopleidingen wordt ingepland, evenals een gezamenlijk bezoek aan een atelier en/of tentoonstelling. De lessen in uiteenlopende technieken worden verzorgd door docenten van Scholen in de Kunst en gastdocenten.

Exposities

Bij de School voor Talent Beeldend staan visie- en competentie-ontwikkeling centraal. Maar ook leren jongeren hoe zij hun werk het beste kunnen presenteren. Hiervoor wordt gedurende het jaar gezocht naar een aantal mogelijkheden waar het werk geëxposeerd kan worden. Al het werk dat gedurende het jaar wordt gemaakt zal worden tentoongesteld tijdens de gezamenlijke eindpresentatie van de School voor Talent.

Hoe kan ik meedoen?

School voor Talent Beeldend is voor kinderen en jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud. Voorwaarde is dat je naast de School voor Talent Beeldend een cursus beeldende volgt binnen of buiten Scholen in de Kunst. Overleg met je docent of het iets voor je zou kunnen zijn en geef je op voor de selectiedag. Deelnemers aan de School voor Talent Beeldend doen elk jaar (opnieuw) mee aan een selectiedag.

Selectiedag

De selectiedag bestaat uit een motivatiegesprek en het maken van een tweetal opdrachten. Uitleg krijg je van tevoren via de mail toegestuurd. Neem ook wat eigen werk mee naar de selectiedag. Houd de website in de gaten voor de datum.

Commitment is onmisbaar

Wanneer leerlingen kiezen voor deelname aan de School voor Talent vragen wij van de leerlingen aanwezigheid op alle les(zater)dagen. Veel leerlingen hebben naast dans ook andere hobby’s en sporten. In het verleden blijkt dit soms lastig te combineren. Als je het programma van de School voor Talent Beeldend wilt volgen, moet dit je hoogste prioriteit hebben.

Kosten

De bijdrage voor de School voor Talent Beeldend is € 330,- per deelnemer. Dit bedrag is exclusief eventuele (reis)kosten voor het bezoeken van exposities en/of open dagen van vakopleidingen.

Onze docenten

Toon meer docenten