Log in

Maak hier je keuze

Dansmix voor kinderen Dansmix voor volwassenen

Dansmix

Voor wie (nog) niet wil kiezen voor één dansstijl is er de cursus Dansmix. In de lessen worden klassiek ballet, moderne dans, jazzdance en urban dansstijlen gecombineerd. Zo ontdek je wat de verschillen zijn, maar ook hoe deze stijlen elkaar kunnen versterken.

De cursus Dansmix is ideaal als je je eerst wil oriënteren, voor je kiest voor één van onze gespecialiseerde danscursussen. Maar Dansmix is ook een goede keuze als je het beste van verschillende dansvormen blijvend wil combineren.

De cursus Dansmix is er voor kinderen en volwassenen.

Onze docenten

Juliet Zoeten

Meer info

Juliet Zoeten

Anouk van Deursen

Meer info

Anouk van Deursen

‘Een middel om tot bloei te komen’

Achtergrond

Achtergrond 
• Anouk is zelf als leerling op de Scholen in de Kunst begonnen. Na 2 jaar MBO dans als vooropleiding volgde ze de opleiding Docent Dans bij ArtEZ in Arnhem en studeerde in 2016 af.
• Sinds 2016 geeft ze kleuter en kinderdans bij Scholen in de Kunst. Daarnaast geeft ze ook projecten in het basis- en voorgezet onderwijs.
• Anouk geeft les op Amsterdamse basisscholen, op dansscholen en ze heeft net de opleiding voor taal- en rekendans docent afgerond.

Als docent
‘Ik ben van nature rustig. De sfeer in mijn lessen is gemoedelijk, gezellig en ik houd wel van grapjes maken. De rust is de basis van mijn les, van daaruit kan ik leerlingen prikkelen. Wat ik wil als docent? Dat mijn leerlingen genieten! Ik wil ze het gevoel van vrijheid laten ervaren, dat dansen je kan geven. Dansen als middel om te verdwijnen in het moment, even in het hier-en-nu.’

De les
‘Natuurlijk krijgen mijn leerlingen techniek aangeleerd, maar altijd vanuit vrijheid. Ik heb technische doelen - wat ik wil dat ze als groep bereiken binnen een jaar, maar het gaat vooral om de stapjes in de eigen ontwikkeling. Jezelf zijn en van daaruit dingen laten zien – niet alleen maar presteren. Ik ben niet streng en ik wil ook vooral niet dat ze mij alleen maar na doen met pasjes – ik laat ze spelenderwijs veel zelf ontdekken en creëren.’

Geluksmomentjes…
‘Kinderen die openbloeien… Soms komt bijvoorbeeld een meisje binnen, aarzelend, niet lekker in haar vel. De eerste les praat ze niet en komt ze niet van haar plek. En dan langzaam, als de lessen vorderen en als ik haar laat en de tijd geef, beweegt ze mee en gaat ze contact maken. Tegen het eind van de cursus fladdert ze door de zaal. Zo mooi, dan is dans een middel om tot bloei te komen, zonder dat ik er veel voor heb hoeven te doen.’Toon meer docenten

Alles wat je moet weten over dansles bij ons

Welke danskleding is geschikt? Dansfestival Scholen in de Kunst Heb je een laag inkomen?

Tweejaarlijks dansfestival

lees meer

Veelgestelde vragen over dans

Of je nu op klassiek ballet zit of aan moderne dans doet, dansen doe je natuurlijk in het beste en het liefste in fijne, soepel kleding! Afhankelijk van de les en het niveau dat je volgt, zijn speciale dansattributen nodig. Uiteraard wordt je altijd door je docent geïnformeerd en geadviseerd.

meer over danskleding

Kun je dansles of een leuke cursus voor je kind eigenlijk niet betalen? Dan zijn er verschillende manieren om financiële ondersteuning te krijgen. Lees meer over de drie mogelijkheden waar je wellicht gebruik van kunt maken. Zo kan je kind lekker meedoen en zijn of haar creatieve talent ontdekken!

Lees of je in aanmerking komt

Iedere twee jaar presenteren alle cursisten dans zich tijdens een grootse danspresentatie in ICOONtheater. Met een wervelende show komen alle leeftijden en dansstijlen aan bod: klassiek ballet, hiphop, flamenco, modern, conditie en jazz. Iedereen doet mee, van de allerjongsten tot de dames van de Ladiesclass. Een onvergetelijke ervaring voor de deelnemers, een kleurrijke traktatie voor het aanwezige publiek!

We hebben meerdere leerroutes ontwikkeld, die je bij ons kunt doorlopen. Daarin zie je hoe onze cursussen op elkaar aansluiten.
bekijk de routes