Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Leerlijnen

Scholen in de Kunst wil iedereen de kans geven om dans, theater, muziek en beeldende kunst te beleven. Je kunt als peuter starten en tot op hoge leeftijd deelnemen aan een cursus en zo een leven lang leren.

We hebben meerdere leerroutes ontwikkeld, die je bij ons kunt doorlopen. Daarin zie je hoe onze cursussen op elkaar aansluiten. We hebben de routes zichtbaar gemaakt aan de hand van schema’s. In veel gevallen kun je meerdere keuzes maken. Onze docenten kunnen je daar altijd in adviseren. Je ontdekt, ontwikkelt en presenteert je talent op de weg die jij kiest. Je route is uiteraard geen vast, uitgestippeld pad; zijwegen naar andere disciplines zijn altijd mogelijk! Uiteindelijk bepaal je zelf hoe jouw creatieve weg eruit ziet.

 

Welke route kies jij?

Leerroute theater

Bij Scholen in de Kunst kunnen kinderen, jongeren en volwassenen kennismaken met de veelzijdigheid van theater en musical. Eigenheid, spelplezier, kwaliteit, technische vaardigheden en het creatieve proces staan centraal. Je kunt op iedere leeftijd starten met theater en je vaardigheden stapsgewijs ontwikkelen door de leerroute te volgen. Vrijwel alle cursussen sluiten we af met een voorstelling of presentatie, zodat je ook podiumervaring opdoet.

Bekijk de leerroutes

Leerroute beeldend

Bij Scholen in de Kunst kun je op iedere leeftijd terecht voor een cursus in verschillende beeldende disciplines. Kinderen spelen en ontdekken graag. We combineren hun belevingswereld en unieke inbreng met het creatieve proces. Het creatieve talent van jongeren komt tot bloei tijdens  gezellige jongerenmiddagen tekenen, schilderen, streetart en atelierlessen. Volwassenen kunnen kiezen uit cursussen op verschillende niveaus, of kiezen voor een beeldende specialisatie.

Bekijk de leerroutes

Leerroute dans

Jong geleerd, oud gedaan: dat geldt ook voor dans. Vanaf twee jaar raken kinderen spelenderwijs vertrouwd met bewegen op muziek. Vervolgens kun je kiezen voor klassiek ballet of moderne dans. Er zijn ook cursussen waarin improvisatie of hippe, nieuwe dansstijlen aan bod komen. Ook als volwassene kun je bij ons starten met dans en je vaardigheden langzaam ontwikkelen. Naast klassiek ballet en moderne dans, kun je ook kiezen voor jazzdance, flamenco of urban dance.

Bekijk de leerroutes

Leerroute muziek

Muziek geeft je een leven lang plezier. We bieden al muziek voor de allerkleinsten, daarna kun je door met oriëntatiecursussen muziek en eventueel het leren bespelen van een instrument. Naast muziek- of zangles kun je bij ons nog veel meer: meespelen in een orkest of ensemble, een popband of meezingen in een koor. Scholen in de Kunst staat landelijk goed bekend, dankzij het persoonlijke contact met docenten, de uitgebreide samenspelmogelijkheden en bijzondere activiteiten waaruit je kunt kiezen.

Bekijk de leerroutes

Leerroute samenspel

Muziek maken doe je vooral samen met anderen. Dit kan in een orkest, ensemble, band of koor. Naast de muziek ontmoet je ook andere leerlingen en hun instrumenten. Afhankelijke van je niveau kun je je inschrijven bij het Jeugdorkest of het Symfonieorkest. Voor instrumentalisten van het hoogste niveau is er het kamerorkest Flehite Sinfonietta. Daarnaast zijn er ensembles voor saxofoon, gitaar, fluit, trompet en accordeon en ook een aantal popbands. 

Bekijk de leerroutes

Leerroute Schrijfschool

Bij de Schrijfschool kun je terecht voor cursussen Creatief schrijven, Verhalen schrijven, Columns schrijven en Levensverhalen schrijven. Daarnaast zijn er schrijflabs over uiteenlopende onderwerpen. Elk jaar komt er bovendien een bekende schrijver langs om kennis met de schrijfcursisten te delen. Voor de verder gevorderde schrijvers is er een schrijfgroep, waarin ieder aan zijn eigen project kan werken met ondersteuning van een docent.

Bekijk de leerroutes

Niveaus en indeling


LEEFTIJDEN


Voor de kindergroepscursussen en -lessen hanteren we de basisschoolindeling:
groep 1 - 2 > kinderen van 4 - 5 jaar
groep 3 - 4 > kinderen van 6 - 7 jaar
groep 5 - 6 > kinderen van 8 - 9 jaar
groep 7 - 8 > kinderen van 10 - 11 jaar
Daarna is de indeling als volgt:
jongeren: 12-20 jaar
volwassenen: 21 jaar en ouder

NIVEAUS


Voor de lessen hanteren we de volgende niveaus:

Beginner
Je hebt nog geen ervaring.

Gevorderd
Je hebt al een beetje ervaring, b.v. omdat je eerder een relevante cursus gedaan.

Vergevorderd
Je hebt al meerdere jaren ervaring.

Vragen?
Twijfel je over je niveau bij het kiezen van een cursus? Bel of mail dan met de klantenservice van Scholen in de Kunst. De medewerkers kunnen je mondeling informeren.

Proefles
Uiteraard ben je ook welkom bij een gratis proefles. Dan weet je meteen of je op de juiste plek zit! In de Proefweek, direct na de zomervakantie, kun je heel veel lessen gratis uitproberen. Maar uiteraard ben je ook gedurende het lopende schooljaar welkom! 

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus