Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Combinatiedans beginners, 21+ Dansmix, kinderen Combinatiedans alle niveaus, 21+

Mogelijkheden

Type Groepsles
Leeftijd 21+
Docent Anouk van Deursen

Locaties

Eemhuis
Woensdag
Ochtend

Prijs

Volwassen
vanaf € 416,00 (35 lessen)

Bekijk alle mogelijkheden

Combinatiedans beginners, 21+

Voor volwassenen die (nog) niet willen kiezen voor een dansstijl, bieden we de cursus Combinatiedans waarin Moderne Dans wordt afgewisseld met Klassiek ballet.

De cursus wordt aangeboden op beginnersniveau. Dus ook als je al les hebt gehad in één van deze stijlen en eens wil proeven aan de andere dansvorm is dit een cursus voor jou.

Plezier in bewegen staat centraal in de les. We werken in deze cursus vanuit de basis van Moderne dans en Klassiek ballet. Je maakt kennis met de overeenkomsten én de verschillen tussen deze twee disciplines.

Mocht je na deze beginnerscursus met beide stijlen door willen, dan kun je doorstromen naar de cursus Combinatiedans alle niveaus. Daar ligt de nadruk meer op het ontwikkelen van je eigen danstaal.

Onze docenten

Anouk van Deursen

Meer info

Anouk van Deursen

‘Een middel om tot bloei te komen’

Achtergrond 
• Anouk is zelf als leerling op de Scholen in de Kunst begonnen. Na 2 jaar MBO dans als vooropleiding volgde ze de opleiding Docent Dans bij ArtEZ in Arnhem en studeerde in 2016 af.
• Sinds 2016 geeft ze kleuter en kinderdans bij Scholen in de Kunst. Daarnaast geeft ze ook projecten in het basis- en voorgezet onderwijs.
• Anouk geeft les op Amsterdamse basisscholen, op dansscholen en ze heeft net de opleiding voor taal- en rekendans docent afgerond.

Als dansdocent
‘Ik ben van nature rustig. De sfeer in mijn lessen is gemoedelijk, gezellig en ik houd wel van grapjes maken. De rust is de basis van mijn les, van daaruit kan ik leerlingen prikkelen. Wat ik wil als docent? Dat mijn leerlingen genieten! Ik wil ze het gevoel van vrijheid laten ervaren, dat dansen je kan geven. Dansen als middel om te verdwijnen in het moment, even in het hier-en-nu.’

Over de dansles
‘Natuurlijk krijgen mijn leerlingen techniek aangeleerd, maar altijd vanuit vrijheid. Ik heb technische doelen - wat ik wil dat ze als groep bereiken binnen een jaar, maar het gaat vooral om de stapjes in de eigen ontwikkeling. Jezelf zijn en van daaruit dingen laten zien – niet alleen maar presteren. Ik ben niet streng en ik wil ook vooral niet dat ze mij alleen maar na doen met pasjes – ik laat ze spelenderwijs veel zelf ontdekken en creëren.’

Geluksmomentjes…
‘Kinderen die openbloeien… Soms komt bijvoorbeeld een meisje binnen, aarzelend, niet lekker in haar vel. De eerste les praat ze niet en komt ze niet van haar plek. En dan langzaam, als de lessen vorderen en als ik haar laat en de tijd geef, beweegt ze mee en gaat ze contact maken. Tegen het eind van de cursus fladdert ze door de zaal. Zo mooi, dan is dans een middel om tot bloei te komen, zonder dat ik er veel voor heb hoeven te doen.’

Toon meer docenten