Cursusaanbod
Sidk Dans Terug Naar Toen (C) Henry Krul (57)

Top 5 populairste dansstijlen in Nederland

Wereldwijd zijn er meer dan 300 unieke dansstijlen. Van ballet tot countrydans en van de cachucha tot de bourree. Ken jij ze allemaal? De dansstijlen waar we het op deze pagina over gaan hebben ken je waarschijnlijk wel! Namelijk: de 5 populairste dansstijlen in Nederland.

Wil je één van deze populaire dansstijlen leren? Rechts op deze pagina vind je linkjes naar meer informatie over de dansstijl als wij er les in geven. Ook linken we per stijl direct naar het cursusaanbod. Ben je opzoek naar de juiste danskleding of dansmateriaal? Wij vertellen je waar het te koop is in Amersfoort.

Hoe bepaal je wat de populairste dansstijlen zijn in Nederland?

Wat is een populaire dans? Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Je kunt populariteit namelijk op verschillende manier meten. Is de dans populair als hij onder veel mensen bekend is? Als veel de dans kunnen uitvoeren? Of juist als mensen hem leuk vinden om naar te kijken? Wij kijken naar het aantal keer dat de dans opgezocht wordt in Google. Als meer mensen de dans kennen en leuk vinden wordt hij waarschijnlijk ook vaker opgezocht toch? Dit zijn de populairste dansstijlen volgens het zoekvolume in Google:

  1. Ballet 
  2. Salsa 
  3. Streetdance/breakdance/hiphop 
  4. Zumba 
  5. Flamenco