Cursusaanbod
Theaterfestival - Icoon - za. 3e en 4e voorstelling (c) HK (31).jpg
Wij staan graag op het toneel

Theater & toneel

ALLES OVER THEATER EN TONEEL IN AMERSFOORT

Ben je op zoek naar de leukste theaterschool van Amersfoort? Dan ben je bij Scholen in de Kunst aan het juiste adres. Je bent van harte welkom bij één van onze professionele theaterdocenten. De meeste lessen vinden plaats in het Eemhuis (Amersfoort-centrum) en ICOON (Amersfoort-Vathorst). Kinderen kunnen voor toneelles ook terecht in onze vestigingen in Hoogland en Leusden. Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor kinderen en gevorderde spelers.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD theater en toneel

THEATER VOOR BEGINNERS

Ben je gefascineerd door theater en zou je zelf ook wel eens toneelles willen? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video van onze lessen en ontdek de magie van theater! Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Waarom zou je voor theater of toneel kiezen?
● theater is veelzijdig; er is altijd een vorm die bij je past;
● bij theater kun je je energie kwijt;
● je neemt een rol aan en kunt even uit je dagelijkse leven stappen;
● toneelspelen vergroot je zelfvertrouwen;
● spelen voor publiek en applaus ontvangen geeft een kick;
● bij theater communiceer je met mensen;
● theater is gezellig: je doet het samen met anderen en hebt veel plezier;
● er zijn regelmatig mogelijkheden om op te treden voor publiek;
● je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om in de Amersfoortse theaters theatervoorstellingen te bezoeken.

Je kunt als volwassene starten met een cursus Theatermix, waarbij je kennismaakt met vijf verschillende theatervormen: bewegingstheater, improvisatie, spelen in het hier en nu, theatersport en teksttoneel. Een uitgekiende kans om te ontdekken wat jou het meeste aanspreekt. Als je al weet wat je wilt, kun je natuurlijk direct starten in een specifieke theaterdiscipline. Bij iedere cursus werk je aan speltechniek en spelvaardigheden om alleen en samen met de groep een scène of een verhaal vorm te geven.

Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.


TONEEL VOOR KINDEREN

Voor kinderen zijn er toneel- en musicallessen. De jongste kinderen kunnen starten met Ik ben een kunstenaar (4 - 7 jaar), waarbij ook een blok toneel is ingebouwd. Iets oudere kinderen, vanaf 7 jaar, kunnen zich aanmelden voor Toneel (7 - 15 jaar) of Musical (6 - 12 jaar). Voor getalenteerde theaterleerlingen vanaf 12 jaar is er binnen Scholen in de Kunst de School voor Talent Theater. Bovendien zijn er voor jongeren vanaf 15 jaar speciale productieklassen, die altijd naar een voorstelling toewerken.

Aanvullend op cursusaanbod kunnen kinderen in het voorjaar deelnemen aan het succesvolle theaterweekend KITS! op een mooie (buiten)locatie in de regio. Voor oudere kinderen is in de zomervakantie een gezellige Theaterweek o.l.v. de jonge theatermakers Thjum Arts, Levi Arts en Mike Nijstad. Voor beide activiteiten geldt: naast acteren, zijn er belangrijke rollen voor plezier en gezelligheid!


THEATER VOOR GEVORDERDEN

Gevorderde spelers zijn bij ons aan het juiste adres voor theaterles in Amersfoort. Want hoe kort of lang je ook aan theater doet, er is altijd een lesgroep die bij jouw niveau en voorkeur past. Onze docenten zijn zelf ook professionele spelers en theatermakers en kunnen je nieuwe theatervormen en speltechnieken aanleren. Denk aan kleinkunst, een combinatie van cabaret, stand-up comedy, tekstschrijven en liedkunst. Of Improvisatietheater: door een thema aan de les te verbinden, gaan cursisten vernieuwende spelmogelijkheden inzetten en verdiepend spelen op de vloer. Vind je het leuk om naar een theatervoorstelling toe te werken? Dan is een productiegroep geschikt voor jou. Hoe mooi is het om het eindresultaat meerdere malen te kunnen spelen voor publiek?

Heb je vragen over theaterlessen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over theater- en toneelles bij ons
Veel gestelde vragen over theater- en toneelles

Gecertificeerde organisatie
     

Theater & toneel cursussen