Cursusaanbod
SidK - Het land Nostalgia -doorloop 2 (c) Henry Krul  (39).jpg
Wij dansen tot we erbij neervallen

Urban: hiphop & streetdance

ALLES OVER STREETDANCE, HIPHOP EN BREAKDANCE IN AMERSFOORT

Ben je op zoek naar een professionele dansschool in Amersfoort, waar urban dance wordt gegeven? Waar je coole streetdance, hiphop en breakdance kunt leren? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele dansdocenten. De lessen vinden plaats in het Eemhuis (Amersfoort-centrum) en ICOON (Amersfoort-Vathorst) . Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor volwassen en gevorderde dansers.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD Hiphop & streetdance

Onder de titel urban dance vallen verschillende dansvormen uit de straatcultuur: o.a. streetdance/hiphop en breakdance. Bij Scholen in de Kunst combineer je deze diverse dansvormen en leer je je eigen dansstijl ontwikkelen. De muziek bij onze danslessen is vaak uptempo, met een lekkere beat.

Streetdance/hiphop

Streetdance, ook wel hiphopdance, is een verzamelnaam van dansvormen die zijn ontwikkeld op straat, in clubs en op middelbare scholen. Streetdance kan gezien worden als een onderdeel van de hiphopcultuur. Kenmerkend voor streetdance zijn o.a. improvisatie en aanmoediging door omstanders en mede dansers. Tussen dansers en omstanders is er dan ook vaak een sterke sociale interactie. In Nederland wordt streetdance meer beoefend in dansstudio’s en –scholen dan op straat. En improvisatie heeft steeds meer plaatsgemaakt voor (groeps)choreografieën.

Breakdance

Breakdance is een specialisatie binnen street/hiphopdance (en een graadje moeilijker dan streetdance), ook bekend als breaking of b-boying of b-girling. Bij breakdance zijn de verschillende soorten bewegingen ingedeeld in vier groepen: top rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses). Binnen breakdance draait het nog meer om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. Ook dat leer je bij Scholen in de Kunst!


STREETDANCE/HIPHOP VOOR BEGINNERS

Kun je niet stil blijven zitten bij hiphop- of rapmuziek, maar heb je nog nooit iets gedaan met streetdance of hiphop dance? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video van een freestyle dance battle en ontdek de kracht van streetdance! Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen. Je kunt starten met een beginnersgroep hiphop, waarin je kennismaakt met de verschillende streetstyles en hiphopmoves. Je gaat aan de slag performance, bewegingen, expressie, timing en gevoel. Danservaring is niet nodig; gevoel voor ritme is handig!

Bij streetdance draag je soepele, wijde kleding waar je je lekker in kunt bewegen en dans je op sneakers. Dansdocenten kunnen je hierover advies geven. Voor comfortabele en leuke danskleding kun je in Amersfoort terecht bij verschillende kleding- en sportzaken of een echte danswinkel, b.v. Firenze Dancewear, de winkel voor danskleding in Amersfoort
Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.

Waarom zou je voor streetdance/hiphop kiezen?
● omdat je gewoon ontzettend gek bent op dansen;
● bij streetdance is er veel ruimte voor improvisatie;
● je hoeft niet superlenig te zijn;
● streetdance is een mix van hiphop, jazz en funk en dat betekent gegarandeerd dansen op lekkere muziek!;
● bij streetdance vind je de juiste balans tussen je lichaam en de ‘beat’;
● je kunt bij streetdance je eigen stijl ontwikkelen;
● streetdance doe je gezellig samen met anderen;
● voor streetdance kun je ook veel inspiratie uit videoclips halen;
● er zijn regelmatig mogelijkheden om op te treden voor publiek;
● je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om in de Amersfoortse theaters dansvoorstellingen te bezoeken.


STREETDANCE/HIPHOP VOOR KINDEREN

Voor kinderen zijn er diverse danslessen: hiphop, klassiek ballet en moderne dans. De jongste kinderen kunnen starten met Ik ben een kunstenaar(4-6 jaar), waar ook een blok dans is ingebouwd. Daarna volgt Streetdance (6-8 jaar). Iets oudere kinderen kunnen zich aanmelden voor Hiphop (10-12 jaar) of Hiphop voor jongens (10-12 jaar), waar het er iets stoerder aan toe gaat. Jongeren kunnen terecht bij Hiphop voor jongeren (12-15 jaar). Ben je al jaren bezig met streetdance en hebben ingewikkelde moves geen geheimen meer voor jou? Dan ben je van harte welkom bij de Hiphop demogroep (10-20jaar), die een paar keer per jaar optreedt. Voor getalenteerde dansleerlingen vanaf 12 jaar is er binnen Scholen in de Kunst de School voor Talent Dans.


URBAN DANCE VOOR VOLWASSENEN

Zowel beginnende en gevorderde dansers zijn bij ons aan het juiste adres voor dansles in Amersfoort. Want hoe kort of lang je ook danst, er is altijd een lesgroep die bij jouw niveau past. Onze docenten zijn zelf ook professionele dansers en kunnen je nieuwe bewegingen en choreografieën aanleren. Als je nog niet precies weet welke dans iets voor jou is, kun je het beste starten met de oriëntatiecursus Ontdek dans om te ontdekken wat bij jou past. Twijfel je niet? Begin dan meteen met een basisgroep Hiphop, waarin je direct aan de slag gaat met streetstyles en hiphopmoves.
Doe je het vooral voor je conditie, dan is er een speciale cursus Dansconditietraining. Het gaat hier niet om techniek, maar om energie. Een heerlijke cursus om samen met vriendinnen te doen of gewoon lekker voor jezelf!
Voor alle dansdisciplines geldt: we hebben beginnersgroepen en je kunt tot op hoog niveau bij ons blijven doordansen. Dansplezier staat altijd voorop!

Heb je vragen over danslessen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over hiphop en streetdance bij ons
Veel gestelde vragen over hiphop en streetdance

Gecertificeerde organisatie
     

Urban: hiphop & streetdance cursussen