Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Er zijn meer dan 300 verschillende muziekinstrumenten. Ken jij ze allemaal? De instrumenten waar we het op deze pagina over gaan hebben ken je zeker! Namelijk: de 5 populairste muziekinstrumenten in Nederland. 

Wil je één van deze populaire instrumenten leren spelen? Rechts op deze pagina vind je linkjes naar meer informatie over de muziekinstrumenten. Ook linken we per instrument naar het cursusaanbod. Wil je een muziekinstrumenten kopen? Wij vertellen je waar ze te koop zijn in Amersfoort.

Hoe bepaal je wat de populairste muziekinstrumenten zijn?

Wat is het populairste instrument? Tsja, dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Je kunt populair namelijk op verschillende manieren definiëren. Is een instrument populair als er veel naar geluisterd wordt? Als het veel gespeeld wordt? Of juist als het veel verkocht wordt? Wij kunnen deze vragen niet beantwoorden. Daarom bepalen wij het anders. Wij kijken naar het aantal keer dat een instrument gezocht wordt in Google. Dit zijn dus niet per se de meest bespeelde instrumenten.  

Als twee instrumenten veel op elkaar lijken zien wij het voor dit onderzoekje als één instrument. Een voorbeeld hiervan is de elektrische en akoestische gitaar. Beide instrumenten vallen onder de overkoepelende term: gitaar. 

De populairste muziekinstrumenten 

1. Piano
2. Gitaar
3. Drumstel
4. Viool
5. Saxofoon