Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Samenspelcursus voor jonge kinderen, waarbij ze naast hun individuele muziekles leren samen spelen.  

De Muziekschool van Scholen in de Kunst heeft verschillende groepslessen samenspel voor beginnende, jonge muzikantjes. In deze muziekles voor kinderen van 7 tot 10 jaar wordt spelenderwijs samen muziek gemaakt. Je volgt de groepsles altijd náást de individuele lessen op je eigen instrument. Voor beginnende violisten en cellisten is er een aparte groepsles.

Je kind ontwikkelt in deze cursus van tien lessen het innerlijk gehoor. Hierdoor leren ze beter luisteren en samen muziek maken. Ook leert je kind de basiselementen maat, ritme, melodie, klankvoorstelling en vorm. Dat maakt deze groepsles tot de ideale aanvulling op de individuele muziekles.

In de eerste lessen leren de kinderen de muziek beter begrijpen door liedjes, motorische oefeningen en afwisselende spelletjes. Een echte ervarings-les dus, vol zang en vrolijke beweeg- en klapspelletjes. Wat later in de cursus pakken we het instrument erbij.

De aanpak is niet prestatiegericht; het gaat om het ervaren. Hierdoor, en door de gezellige sfeer, is er speelplezier, ontstaan er vriendschappen en krijgen eigen ideeën van de leerlingen aandacht. Het stimuleert de liefde voor muziek, het enthousiasme voor samenspel en het sociale vermogen. De docenten delen opnames en filmpjes zodat jij, als ouder, je kind ook thuis goed kunt begeleiden. Deze bijzondere aanvulling op de individuele muziekles zorgt ervoor dat je kind zich breed ontwikkelt tot een complete musicus in de dop.

 

Onderdeel van het samenspelabonnement

Samenspellessen zijn gratis bij een jaarcursus muziek individueel bij de Muziekschool. Heeft jouw kind les bij een andere muziekschool in Amersfoort, Soest of Leusden? Dan is in veel gevallen deze les ook gratis. Neem contact op met de klantenservice.