Log in

Mogelijkheden

Type Muziek individueel
Leeftijd
6-20 jaar 12-20 jaar 21+ jaar
Docent Klaske de Haan
Locaties
Eemhuis ICOON Hoogland

Prijs (ind)

Kind
€ 762,00 (35 x 25min)
Jongeren
€ 762,00 (35 x 25min)
Volwassen
€ 922,00 (35 x 25min)

Je kunt je lesduur verlengen bij inschrijving, Per 5 min is dat € 153,- of € 184,- op jaarbasis.

Hoornles

De hoorn behoort tot de koperen blaasinstrumenten. Het is een prachtig instrument met een warme toon. De hoorn is te vinden in verschillende orkesten zoals het symfonieorkest, het harmonieorkest en het fanfareorkest. Ook in kleinere ensembles komt de hoorn veel voor.

OVER HOORNLES

In principe kunnen kinderen vanaf ongeveer 7 jaar (na overleg met de docent) met hoornles beginnen. Belangrijk is daarbij dat de voortanden gewisseld zijn.

OEFENEN HELPT

Natuurlijk hoort dagelijks oefenen bij het leren bespelen van een instrument. Het is belangrijk dat je elke dag even speelt en naarmate je wat verder bent, wordt dat wat langer. Hoe heerlijk is het om al meteen muziek te kunnen maken! Voor kinderen is het een goed hulpmiddel een vaste tijd per dag te reserveren. Positieve aandacht van de ouders of omgeving werkt zeer stimulerend! Hoe je kunt oefenen en hoe lang wenselijk is hoor je van je docent.

HEB JE NOG VRAGEN?

Je kunt altijd contact met onze klantenservice opnemen om te overleggen of een vraag te stellen.

alles wat je moet weten over muziekles bij ons

Wat kost muziekles? Kan ik een instrument huren? Heb je een laag inkomen?

Laat je inspireren!

Bekijk een hoornles

docent Klaske de Haan, leerling Jan Jaap

Hoorn ook geliefd in filmscores

luister naar het jurrasic park theme door de vienna horns!

Samenspel & orkesten

gratis als je muziekles bij ons hebt!

Veelgestelde vragen

De hoorn is één van de luidste instrumenten in een orkest. Dus als je graag wordt gehoord, is de hoorn jouw instrument! Maar de hoorn mengt ook prachtig met andere instrumenten en kan heel lyrisch klinken. De hoorn heeft een donker, vol en rijk geluid, volgens sommigen het mooiste geluid van alle blaasinstrumenten. Bovendien zijn er niet zoveel hoornisten, dus de kans is groot dat je snel een plek vindt in een orkest of muziekvereniging.

De hoorn geldt als één van de moeilijkere instrumenten. Dat komt door de hoge ligging van de tonen. Daarnaast moet je behoorlijk hard blazen om er een goed geluid uit te krijgen. Je moet dus over een goede ademtechniek beschikken. Maar net als bij andere instrumenten kom je ver met regelmatig oefenen. En hoorn spelen is gelijk een prima workout voor je longen. Ook mooi meegenomen!

Kinderen kunnen vanaf ongeveer 7 à 8 jaar beginnen met hoornles. Wel is het van belang dat de voortanden zijn gewisseld. Voor kinderen zijn er aangepaste instrumenten, die zijn lichter en relatief makkelijker te bespelen. Door hoorn te spelen ontwikkelen kinderen van jongs af aan een goede ademhalingstechniek, een aangename bijkomstigheid. Voor kinderen is de mogelijkheid om samen te spelen in een vereniging of orkest een mooie aanvulling op individuele muziekles. Ze leren dan gelijk naar elkaar luisteren en samenspelen, dat bevordert hun teamskills.

Onze docenten

Klaske de Haan

Meer info

Klaske de Haan

Toon meer docenten