Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Maak hier je keuze

Keramiek alle niveaus, 21+ Keramiek gevorderden, 21+ Atelier keramiek vergevorderden, 21+

Mogelijkheden

Keramiek alle niveaus, 21+

In deze cursus maak je kunstobjecten en gebruiksvoorwerpen van aardewerk en klei. Je leert een hele reeks technieken en toepassingen binnen het vakgebied van de keramiek. Daarnaast is er in de lessen aandacht voor speciale technieken zoals kleuren en glazuren. De cursus is geschikt voor zowel beginners als voor mensen met enige ervaring.

In deze cursus word je individueel begeleid op je eigen niveau, al dan niet aan de hand van een opdracht. De docent leert je omgaan met het materiaal, vormen en stijlen. Als je al meer ervaring hebt, word je uitgedaagd om een eigen stijl te ontwikkelen. In het cursusjaar is er een aantal momenten waarop je je werk kunt exposeren in het Eemhuis.

Materiaal

De cursusprijs is exclusief materiaalkosten. De docent kan je vertellen wat praktisch is om aan te schaffen en waar je dat kunt doen. Een deel van het materiaal (zoals klei) koop je bij de docent. Voor een eenmalig bedrag van €50,- euro kun je gedurende het cursusjaar gebruik maken van de aanwezige afwerkmaterialen, zoals vernis en standaard kleurstoffen.

Het werk wordt door ons afgebakken.


Praktische informatie

De cursus wordt gepland in een periode van 35 weken en bestaat uit 30 lessen mét docent en 5 bijeenkomsten zonder docent. In die 5 bijeenkomsten ben je, samen met je medecursisten, zelfstandig aan het werk.


Onze docenten

Toon meer docenten