Cursusaanbod
Intouchables_foto Rombout Stegink.JPG
wij spelen met toetsen

Kerkorgel spelen

Alles wat je moet weten over kerkorgel spelen in Amersfoort

Wil je kerkorgel leren spelen en ben je op zoek naar een gezellige muziekschool in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze kerkorgelleraren. Je kunt kerkorgel leren spelen in Amersfoort of Soest. 

Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde kerkorgelleerlingen. Bekijk hier ons aanbod kerkorgelles. Op deze pagina kan je met filters de kerkorgelles zoeken die het beste bij jou past.

Vraag een gratis proefles aan

Ga naar het cursusaanbod kerkorgelles

Kerkorgelles voor beginners

Ben jij gefascineerd door kerkorgels en zou je het liefste zelf kerkorgel leren spelen? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld een video van een kerkorgelles bij onze docent Rocus van den Heuvel. Onze kerkorgellessen geven we natuurlijk in een kerk. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede keuze.

Heb je een lager inkomen, maar wil je toch graag kerkorgel leren spelen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.

kerkorgelles voor kinderen 

Uiteraard bieden wij ook kerkorgelles speciaal voor kinderen aan. Vanaf ongeveer zeven jaar kunnen kinderen bij ons beginnen met kerkorgel spelen. Door dagelijks even te oefenen en positieve aandacht van de ouders leren kinderen snel. Het kerkorgel is niet een vanzelfsprekende keus voor een kind, want veel kinderen komen er niet mee in aanraking. Toch is het een mooi instrument om te leren bespelen, want:

● een kerkorgel heeft een machtig, ruimtevullend geluid;
● er is veel bijzondere muziek geschreven voor kerkorgel;
● je krijgt natuurlijk les op een indrukwekkend kerkorgel in een Amersfoortse kerk!

Je kunt natuurlijk thuis geen kerkorgel kwijt, maar je kind kan prima oefenen op een klavierinstrument: dit kan een piano, harmonium of een elektronisch instrument zijn. Meer weten over het kopen van een instrument? Oriënteer je online op het kopen van een instrument of bezoek een showroom in de buurt.


kerkorgelles voor gevorderden

Speel jij al jaren kerkorgel, maar wil je weer les in Amersfoort? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk de cursussen die wij aanbieden voor gevorderde kerkorganisten. De lessen voor gevorderden worden gegeven door een docent die ook jou nog genoeg kan bijleren.

Heb je vragen over kerkorgelles, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over kerkorgelles bij ons
Veel gestelde vragen over kerkorgelles

Gecertificeerde organisatie
     

Kerkorgel spelen cursussen