Cursusaanbod
Theaterfestival - Icoon - za. 3e en 4e voorstelling (c) HK (31).jpg
Wij staan graag op het toneel

Musical

ALLES OVER MUSICAL IN AMERSFOORT

Ben je op zoek naar de leukste musicalschool in Amersfoort? Dan ben je bij Scholen in de Kunst aan het juiste adres. Je bent van harte welkom bij één van onze professionele musicaldocenten. De meeste lessen vinden plaats in het Eemhuis (Amersfoort-centrum) en ICOON (Amersfoort-Vathorst). Kinderen kunnen ook terecht in onze vestigingen in Hoogland en Leusden. Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor kinderen en gevorderde spelers.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD Musical

MUSICAL VOOR BEGINNERS

Lijkt het jou interessant, maar heb je nog nooit iets gedaan met musical of theater? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video van een professionele musicalschool, waar jonge musicalsterren worden opgeleid en ontdek de veelzijdigheid van musical! Want bij musical combineer je muziek, liedjes, tekst en dans! Er is vaak ruimte voor verschillende soorten emoties: van humor tot woede, van liefde tot drama. Het zit er allemaal in. Bij musical vloeien woorden, muziek, bewegingen en technische aspecten samen tot één swingend verhaal. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Waarom zou je voor musical kiezen?
● bij musical hoef je niet te kiezen; je kunt je zingen, dansen en toneelspelen;
● bij musical worden de zintuigen geprikkeld en beleef je het verhaal intens;
● van musicals word je blij; ze hebben vaak ook een happy end;
● spelen voor publiek en applaus ontvangen geeft een kick;
● bij musical draait het om entertainment; je zorgt voor amusement;
● musical is supergezellig: je beleeft het samen met anderen en hebt veel plezier;
● er zijn regelmatig mogelijkheden om op te treden voor publiek;
● je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om in de Amersfoortse theaters theatervoorstellingen te bezoeken.

Je kunt als beginnende, volwassen speler starten met een cursus Theatermix, waarbij je kennismaakt met vijf verschillende theatervormen: bewegingstheater, improvisatie, spelen in het hier en nu, theatersport en teksttoneel. Een uitgekiende kans om te ontdekken wat jou het meeste aanspreekt. Direct starten met musical kan natuurlijk ook.
Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.


MUSICAL VOOR KINDEREN

Voor kinderen zijn er toneel- en musicallessen. De jongste kinderen kunnen starten met Ik ben een kunstenaar (4-7 jaar), waarbij ook een blok toneel is ingebouwd. Iets oudere kinderen kunnen zich aanmelden voor Musical (6-12 jaar) en tieners/jongeren zijn welkom bij Musical (12-20 jaar). Voor getalenteerde theaterleerlingen vanaf 12 jaar is er binnen Scholen in de Kunst de School voor Talent Theater. Bovendien is er voor jongeren vanaf 15 jaar een speciale Musicalproductieklas, waar je altijd naar een voorstelling toewerkt.

Aanvullend op cursusaanbod kunnen kinderen in het voorjaar deelnemen aan het succesvolle theaterweekend KITS! op een mooie (buiten)locatie in de regio. Daarnaast organiseert Kunstbrouwerij in de schoolvakanties vaak een musicaldag (maak een musical in één dag), waar kinderen enorm veel plezier aan beleven en ouders worden getrakteerd op een spetterend optreden.
Voor oudere kinderen is in de zomervakantie een gezellige Theaterweek o.l.v. de jonge theatermakers Thjum Arts, Levi Arts en Mike Nijstad.
Voor alle activiteiten geldt: naast acteren, zijn er belangrijke rollen voor plezier en gezelligheid!


MUSICAL VOOR GEVORDERDEN/VOLWASSENEN

Gevorderde spelers zijn bij ons aan het juiste adres voor musical- en theaterles in Amersfoort. Want hoe kort of lang je ook aan theater doet, er is altijd een lesgroep die bij jouw niveau en voorkeur past. Onze docenten zijn zelf ook professionele spelers en theatermakers en kunnen je nieuwe theatervormen en speltechnieken aanleren. Denk b.v. aan improvisatietheater: door een thema aan de les te verbinden, gaan cursisten vernieuwende spelmogelijkheden inzetten en verdiepend spelen op de vloer. Vind je het leuk om naar een theatervoorstelling toe te werken? Dan is een productiegroep geschikt voor jou. Hoe mooi is het om het eindresultaat meerdere malen te kunnen spelen voor publiek?

Heb je vragen over musical- of theaterlessen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over musical bij ons
Veel gestelde vragen over musical

Gecertificeerde organisatie
     

Musical cursussen