Cursusaanbod
SidK - Het land Nostalgia -doorloop 2 (c) Henry Krul  (39).jpg
Wij dansen tot we erbij neervallen

Klassiek ballet

ALLES OVER KLASSIEK BALLET IN AMERSFOORT

Ben je op zoek naar een professionele én gezellige balletschool in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele dansdocenten. De lessen vinden plaats in het Eemhuis (Amersfoort-centrum) en ICOON (Amersfoort-Vathorst) . Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Proefweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor volwassen en gevorderde balletdansers.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD KLASSIEK BALLET

BALLET VOOR BEGINNERS

Houd je van dans, maar heb je nog nooit iets gedaan met klassiek ballet? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video’s van Het Nationale Ballet en ontdek de kracht van dans! Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Waarom zou je aan klassiek ballet willen doen?
● klassiek ballet is de basis voor alle andere dansvormen;
● van balletoefeningen word je lenig: je spieren worden langer en soepeler;
● je conditie gaat met sprongen vooruit: je springt, draait en doet veel oefeningen;
●  je motoriek verbetert en je krijgt een mooie, rechte houding;
● bij ballet speelt muziek een belangrijke rol; je leert goed luisteren;
● ballet is gezellig: je doet het samen met anderen, hebt plezier en beweegt veel;
● er zijn regelmatig mogelijkheden om op te treden voor publiek;
● je leert veel over discipline en doorzettingsvermogen;
● je kunt gebruik maken van een speciale kortingsregeling om in de Amersfoortse theaters dansvoorstellingen te bezoeken.

Je kunt starten met een beginnersgroep klassiek ballet of een oriëntatiecursus, waarbij je kennismaakt met verschillende dansvormen. Een uitgekiende kans om te ontdekken wat jou het meeste aanspreekt.
Met klassiek ballet leg je een solide basis voor iedere dansvorm. Of je nu verder gaat met klassiek ballet of toch liever kiest voor moderne dans of urban, de basistechniek van klassiek ballet komt altijd van pas! In alle cursusgroepen vormt deze techniek dan ook het uitgangspunt. Cursisten werken aan o.a. een goede lichaamshouding, lenigheid en conditie. Bovendien ontwikkelen ze expressie, muzikaliteit en zelfvertrouwen. Dansplezier staat altijd centraal!

Wanneer je lessen bij Scholen in de Kunst volgt, zijn er voor sommige balletlessen speciale kledingvoorschriften. Daarnaast mag je geen ‘gewone’ schoenen in onze danslokalen dragen. De dansdocenten kunnen je hierover advies geven. Voor specifieke danskleding kun je in Amersfoort terecht bij o.a. Firenze Dancewear, winkel voor danskleding in Amersfoort.

Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.


BALLET VOOR KINDEREN

Voor kinderen zijn er diverse danslessen: van klassiek ballet tot hiphop. De jongste kinderen kunnen starten met Ik ben een kunstenaar (4 - 7 jaar), waarbij ook een blok dans is ingebouwd. Iets oudere kinderen kunnen zich aanmelden voor Kinderdans (5-7 jaar), waar kinderen al een beetje kennismaken met de basisbewegingen uit het klassieke ballet, bijvoorbeeld de plié (buiging) en de posities. Vanaf ongeveer 8 jaar kunnen kinderen doorstromen naar Klassiek ballet (8 - 15 jaar), waar ze aan een lange leerlijn kunnen werken. Weet je nog niet zeker welke dansvorm bij jou past? Dan kun je terecht bij de danscursus waarbij je Klassiek ballet en moderne dans combineert. Voor getalenteerde dansleerlingen vanaf 12 jaar is er binnen Scholen in de Kunst de School voor Talent Dans.


BALLET VOOR VOLWASSENEN

Beginners en gevorderde balletdansers zijn bij ons aan het juiste adres voor balletles in Amersfoort. Want hoe kort of lang je ook danst, er is altijd een lesgroep die bij jouw niveau past. Onze docenten zijn zelf ook professionele dansers en kunnen je nieuwe danspassen en choreografieën aanleren. In alle cursusgroepen vormt de klassieke ballettechniek het uitgangspunt. De lessen zijn systematisch opgebouwd, met oefeningen aan de barre, oefeningen au milieu (in het midden van de ruimte) en met combinaties 'over de diagonaal'. De docenten houden altijd rekening met ieders individuele en fysieke mogelijkheden.
Voor dansers op leeftijd, is er de zogenaamde Ladies Class, een cursus waarbij de technische eisen niet té hoog liggen, maar wel de klassieke ballettechniek centraal staat. Een geschikte cursus voor iedereen die met plezier wil blijven dansen. Enne, heren zijn ook welkom!

Heb je vragen over balletlessen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over klassiek balletles bij ons
Veel gestelde vragen over klassiek ballet

Gecertificeerde organisatie
     

Klassiek ballet cursussen