Cursusaanbod
SidK - schilderen en andere technieken 2016 (c) HK (3) Banner.jpg
Wij maken kunst

Keramiek maken & emailleren

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER KERAMIEK EN EMAILLEREN IN AMERSFOORT

Wil je aan de slag met keramiek maken of of wil je leren emailleren en ben je op zoek naar een gezellig kunstencentrum in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele beeldende docenten. De lessen vinden plaats in het Eemhuis, in het centrum van Amersfoort. Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Open Deurenweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde beeldende cursisten.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD KERAMIEK & EMAILLEREN

KERAMIEK EN EMAILLEREN VOOR BEGINNERS

Heb jij nog nooit gewerkt met keramiek of emaille? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video van keramist Ellen Rijsdorp of leer meer over de techniek. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Waarom zou je keramiek willen maken of willen leren emailleren?
● keramiek is duurzaam, kleur- en slijtvast en gaat jaren mee!;
● met je basismateriaal (klei) kun je fouten makkelijk herstellen (zolang het niet is gebakken);
● je kunt je kunstwerk een mooie plek in je huis geven;
● je kunt een gebruiksvoorwerp maken, waar je veel plezier van hebt;
● de werken zijn driedimensionaal; je kunt er dus van vele kanten van genieten.
● je creëert alles zelf: van ontwerp tot eindproduct;
● door de vele toepassingen van emaille ben je nooit uitgeleerd;
● ook als beginner kun je al snel iets moois maken;
● je maakt iets dat tastbaar en blijvend is; voor jezelf of om cadeau te geven.

KERAMIEK maken

Bij keramiek ontdek je wat je allemaal kunt doen met klei. Want het is natuurlijk veel meer dan pottenbakken! Van schaal tot beeld, van figuratief tot abstract. Je leert de basistechnieken, maar krijgt ook alle ruimte voor je eigen inbreng. Beginners leren daarnaast ook over verschillende glazuur- en decoratietechnieken.

leren EMAILLEREN

Bij emailleren ga je aan de slag met o.a. koper en emaille. Je leert verschillende materialen en technieken kennen. Als je de techniek beheerst kun je verschillende dingen maken, zoals sieraden of kunstvoorwerpen. Je gaat, onder begeleiding van de docent, op zoek naar je eigen stijl!
De docent vertelt je in de les wat je nodig hebt. Klei, koper en glazuur zijn te koop bij Scholen in de Kunst. Voor andere materialen kun je in Amersfoort terecht bij Kunstkader, de winkel voor kunstbenodigdheden in Amersfoort.
Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.


KERAMIEK EN EMAILLEREN VOOR KINDEREN

Voor kinderen zijn er geen speciale lessen keramiek of leren emailleren, maar wel tal van andere beeldende lessen. De jongste kinderen kunnen starten met Ik ben een kunstenaar (4 - 7 jaar), iets oudere kinderen kunnen zich aanmelden voor bijvoorbeeld de Knutselclub (6 - 12 jaar) en de Techniekclub (6 - 12 jaar), waar kinderen regelmatig met klei werken. Kunstbrouwerij biedt tijdens vakanties regelmatig creatieve workshops aan!

KERAMIEK EN EMAILLEREN VOOR GEVORDERDEN

Ben je al jaren bezig met keramiek of emaille, maar wil je graag les in Amersfoort? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze docenten zijn zelf ook beeldend kunstenaar en kunnen je nieuwe technieken aanleren.
In de zogenaamde atelierlessen gaan cursisten zelfstandig aan het werk. De ateliers zijn er dan ook speciaal voor ervaren cursisten, die al ruime ervaring hebben opgedaan. De docent komt gedurende het seizoen in totaal tien keer langs om werk te bespreken, feedback en tips te geven. De docent kan je helpen met specifieke vragen en inspiratie bieden om daarna weer zelfstandig aan het werk te gaan. Bovendien zorgt de docent ervoor dat het werk wordt afgebakken. De overige lessen werk je volledig zelfstandig, samen met je medecursisten. Een fijne werkplek voor de gevorderde keramiek- en emaillecursist!

Scholen in de Kunst organiseert regelmatig extra workshops en masterclasses. Onder leiding van (beroemde) specialisten en masters binnen kun vakgebied kun je je dan nog meer verdiepen. Denk aan bijvoorbeeld aan verfijnde manieren van glazuren, emailleren.

Heb je vragen over beeldende lessen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over keramiek en emailleren bij ons
Veel gestelde vragen over keramiek en emailleren

Gecertificeerde organisatie
     

Keramiek maken & emailleren cursussen