Cursusaanbod
SidK - schilderen en andere technieken 2016 (c) HK (3) Banner.jpg
Wij maken kunst

Leren Beeldhouwen & boetseren

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER BEELDHOUWEN EN BOETSEREN IN AMERSFOORT

Direct naar:

Beeldhouwen en boetseren voor beginners
Beeldhouwen en boetseren voor kinderen
Beeldhouwen en boetseren voor gevorderden
Video's en meer informatie
Veel gestelde vragen

Wil je leren beeldhouwen of boetseren en ben je op zoek naar een gezellig kunstencentrum in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze professionele beeldende docenten. Je kunt les krijgen in Amersfoort-Noord (ICOON) of Amersfoort-Centrum (Eemhuis). Beginners kunnen kennismaken door middel van een gratis proefles of meedoen met de Open Deurenweek aan het begin van het seizoen. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde beeldende cursisten.

Vraag een gratis proefles aan

Ga naar het cursusaanbod Beeldhouwen & boetseren

LEREN BEELDHOUWEN EN BOETSEREN VOOR BEGINNERS

Heb jij nog nooit leren beeldhouwen of boetseren? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld de video van een les van Leontine Sies of leer meer over de techniek. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Voor beeldhouwen kun je verschillende materialen gebruiken. Beginnende beeldhouwers werken voornamelijk met klei, gips, was, zachte steen, hout en beton. Gevorderde cursisten kunnen ook natuurstenen als marmer, graniet en zandsteen gebruiken.
De docent vertelt je in de les wat je nodig hebt. Klei en steen zijn te koop bij Scholen in de Kunst. Voor andere materialen kun je in Amersfoort terecht bij Kunstkader, winkel voor kunstbenodigdheden.

Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.

Waarom zou je willen boetseren of beeldhouwen?
● klei is een zeer veelzijdig materiaal;
● je gebruikt goedkope gereedschappen: een stuk hout, een mesje, spatels en je handen;
● kleien is zeer ontspannend;
● met klei kun je fouten makkelijk herstellen (zolang het niet is gebakken);
● beeldhouwen kun je met veel verschillende materialen doen; er is altijd een materiaal dat bij jou past;
● bij beeldhouwen kun je oneindig variëren, in materialen en vormen;
● beeldhouwen kun je in de openlucht doen;
● beeldhouwen is stoer;
● je kunt je kunstwerk een mooie plek in je huis of tuin geven;
● beeldhouwwerken zijn driedimensionaal; je kunt er dus van vele kanten van genieten.

werken met SPEKSTEEN

Eén van de meest gebruikte materialen is speksteen, een zeer zachte steensoort. Speksteen is makkelijk te bewerken en daarom geliefd om te gebruiken bij beeldhouwen. Met eenvoudige gereedschappen en technieken kan zelfs een beginnende cursist al een mooi kunstwerkje maken in speksteen.

BOETSEREN MET KLEI

Boetseren met klei is leuk, creatief en ontspannend! Klei is lang kneedbaar en met een beetje water maak je het makkelijk weer zacht. Zolang de klei nog niet in de oven is geweest, kun je de klei steeds opnieuw gebruiken en vormen, totdat je tevreden bent over het eindresultaat. Wat klei nog leuker maakt: je hebt er geen dure gereedschappen voor nodig. Met je handen heb je het belangrijkste gereedschap immers altijd (gratis) bij je.

BEELDHOUWEN EN BOETSEREN VOOR KINDEREN

Voor kinderen zijn er geen speciale lessen beeldhouwen of boetseren, maar wel tal van andere beeldende lessen. De jongste kinderen kunnen starten met Ik ben een kunstenaar (4 - 7 jaar), iets oudere kinderen kunnen zich aanmelden voor bijvoorbeeld de Knutselclub (6 - 12 jaar). Kunstbrouwerij biedt tijdens vakanties regelmatig workshops speksteen aan!


BEELDHOUWEN VOOR GEVORDERDEN

Ben je al jaren bezig met beeldhouwen, maar je bent nu op zoek naar les in Amersfoort? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze docenten zijn zelf ook beeldend kunstenaar en kunnen je nieuwe technieken aanleren. Bekijk de cursussen die wij aanbieden voor gevorderde beeldhouwers. Iedere gevorderden les wordt gegeven door een docent die ook jou nog genoeg kan bijleren.

Heb je vragen over beeldende lessen, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.


Gecertificeerde organisatie
     

Leren Beeldhouwen & boetseren cursussen