Cursusaanbod
Bandnight @ Fluor 2018 (c) Henry Krul (2).jpg
wij maken het ritme

Slagwerk spelen

Alles wat je moet weten over slagwerk spelen in Amersfoort

Wil je slagwerk leren spelen en ben je op zoek naar een gezellige muziekschool in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze slagwerkleraren. Je kunt slagwerk leren spelen in Amersfoort, Leusden of Soest. Bekijk de exacte locaties op onze kaart.

Beginners kunnen kennismaken middels een gratis proefles. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde slagwerkleerlingen. Bekijk hier ons aanbod slagwerkles. Op deze pagina kan je met filters de slagwerkles zoeken die het beste bij jou past.

Vraag een gratis proefles aan

Ga naar het cursusaanbod slagwerkles

slagwerkles voor beginners

Heb jij nog nooit slagwerk gespeeld? Doe dan op deze pagina inspiratie op. Bekijk bijvoorbeeld een video van een slagwerkles bij Rombout Stoffers of leer meer over samenspel en orkesten. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.

Slagwerkles voor kinderen 

Uiteraard bieden wij ook slagwerkles speciaal voor kinderen aan. Je kunt beginnen als je ongeveer zeven jaar bent. Tijdens de lessen leer je de verschillende slagwerkinstrumenten bespelen aan de hand van liedjes, duetten en speciale 'trainingsoefeningen'. Naast dat je natuurlijk noten leert lezen en drumcharts leert begrijpen, leer je improviseren, doe je aan samenspel in band of ensemble vorm en leer je de instrumenten beheersen. Door dagelijks even te oefenen en positieve aandacht van de ouders leren kinderen snel.

Waarom zou je slagwerk kiezen?
● slagwerk is een geweldige workout voor je hersenen omdat de ritmische energie zowel je linker- als rechterhelft stimuleert;
● slagwerk is veelzijdig; je werkt met veel verschillende instrumenten. Naast het drumstel leer je ook marimba, vibrafoon, xylofoon, pauken, buisklokken, conga’s, bongo’s en ga zo maar door;
● slagwerk wordt gebruikt in veel verschillende muziek, van klassiek tot pop;
● je kunt snel meedoen in een orkest, band of ensemble.

Bij slagwerk gebruik je veel verschillende instrumenten. Bespreek daarom met de docent waarop je thuis het beste kunt oefenen. Online kun je uiteraard ook verschillende slagwerkinstrumenten kopen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Stiggelbout of Bax-shop

slagwerkles voor gevorderden

Speel jij al jaren slagwerk, maar je bent nu op zoek naar les in Amersfoort, Leusden of Soest? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk de cursussen die wij aanbieden voor gevorderde slagwerkers. De lessen voor gevorderden worden gegeven door een docent die ook jou nog genoeg kan bijleren.

Heb je vragen over slagwerkles, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ sectie.

Direct naar:

Alles wat je moet weten over slagwerkles bij ons
Veel gestelde vragen over slagwerkles
Waar kan ik slagwerk leren spelen?  

Gecertificeerde organisatie
     

Slagwerk spelen cursussen