Cursusaanbod
SK-8941-Cr-E.jpg
Wij zijn echte blazers

Saxofoon spelen

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER saxofoon SPELEN IN AMERSFOORT

Saxofoon spelen is geweldig. Wil je ook saxofoon leren spelen en ben je op zoek naar een gezellige muziekschool in Amersfoort? Je bent van harte welkom bij één van onze saxofoonleraren. Je kunt saxofoon leren spelen in Amersfoort, Leusden of Soest. Bekijk de exacte locaties op onze kaart.

Beginners kunnen kennismaken middels een gratis proefles. Uiteraard hebben we ook plek voor gevorderde saxofoonleerlingen. Bekijk hier ons aanbod saxofoonles. Op deze pagina kun je met filters de saxofoonles zoeken die het beste bij jou past.

Vraag een gratis proefles aan

GA NAAR HET CURSUSAANBOD saxofoonLES

SAXOFOONLES VOOR BEGINNERS

Heb jij nog nooit saxofoon gespeeld? Dan wordt het misschien tijd. Op deze pagina kan je genoeg inspiratie opdoen. Bekijk bijvoorbeeld een video van een saxofoonles bij Jaap Dijkhuizen of leer meer over samenspel en orkesten. Hopelijk helpt deze pagina je met het maken van een goede start en veel plezier te hebben tijdens je eerste lessen.

Heb je een lager inkomen? Ook daarvoor hebben wij een oplossing.

SAXOFOONLES VOOR KINDEREN

Uiteraard bieden wij ook saxofoonles speciaal voor kinderen aan, want ook kinderen vinden het vaak leuk om saxofoon te spelen. Je kunt beginnen als je ongeveer acht jaar bent. Je moet namelijk eerst je beide voortanden hebben gewisseld. Daarnaast moeten je vingers lang genoeg zijn om bij de kleppen te kunnen.

Meestal beginnen kinderen op een altsaxofoon. De vingerzetting en basistechnieken zijn voor alle saxofoons hetzelfde. Daarom kun je later ook overstappen naar een tenor-, sopraan- of baritonsaxofoon. Het is maar net welke klank je mooi vindt. Door dagelijks even te oefenen en positieve aandacht van de ouders leren kinderen snel.

Waarom zou je saxofoon kiezen?

● de saxofoon is veelzijdig en wordt in veel verschillende muziekgenres gebruikt: klassiek, jazz, soul, blues, funk, latin, pop, rock, etc.;
● het is een instrument waarmee je veel emotie kunt overbrengen;
● een saxofoon is een sexy instrument; het ziet er cool uit!;
● met een saxofoon kun je terecht in zowel een orkest als in een band;
● er zijn vier soorten saxofoon, dus er is altijd wel een saxofoon die bij je past.

SaxofoonLES VOOR GEVORDERDEN

Speel jij al jaren saxofoon, maar ben je nu op zoek naar les in Amersfoort, Leusden of Soest? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk de cursussen die wij aanbieden voor gevorderde saxofonisten. Iedere gevorderde les wordt gegeven door een docent die ook jou nog genoeg kunt bijleren.

Heb je vragen over saxofoonles, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Als jouw vraag vaker wordt gesteld, dan heb je een goede kans dat je antwoord te vinden is in onze FAQ-sectie.

DIRECT NAAR:

Alles wat je moet weten over saxofoonles bij ons
Veel gestelde vragen over saxofoonles
Waar kan ik saxofoon leren spelen?

Gecertificeerde organisatie
      

Saxofoon spelen cursussen