Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Amateurkunst033 ondersteunt en stimuleert de amateurkunst in Amersfoort door activiteiten te organiseren, de deskundigheid van verenigingen te versterken en het onderling contact tussen verenigingen te bevorderen. Ook voert Amateurkunst033 namens de gemeente Amersfoort drie subsidieregelingen uit die de amateurkunst in de stad ondersteunen. 

Op deze pagina hebben we handige informatie voor verenigingen bij elkaar gebracht. Is je vraag hiermee niet beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er voor jou!

elkaar ontmoeten

Amateurkunstverenigingen leveren een belangrijke bijdrage aan het culturele klimaat in een stad. Voor een sterke amateurkunstsector is het van belang dat de verenigingen elkaar weten te vinden en elkaar versterken. Daar dragen we graag aan bij door regelmatig overleggen en netwerkbijeenkomsten te organiseren.

Bekijk de data

Plan je event

Amateurkunst033 houdt bij wanneer verenigingen een concert, voorstelling of expositie organiseren. Zo voorkomen we dat in een weekend of, nog lastiger, op dezelfde avond, twee gelijksoortige concerten worden georganiseerd. Dus heb je een concert of voorstelling gepland, laat het ons dan weten met een mailbericht naar Amateurkunst033. Het overzicht wordt maandelijks bijgewerkt.

Overzicht Mei 2024 Tot En Met Mei 2025

Interessante speelplekken

Als amateurkunstvereniging wil je je natuurlijk regelmatig laten horen en zien aan je publiek. We hebben interessante speelplekken in Amersfoort voor je op een rij gezet.

Bekijk mogelijke speelplekken

Hoe breng je jouw event onder de aandacht?

Datum en locatie voor jullie optreden of voorstelling geprikt? Dan is het tijd om jullie event onder de aandacht te brengen. Om je te ondersteunen hebben we de belangrijkste lokale nieuws- en informatiekanalen voor je op een rij gezet. Doe er je voordeel mee.

bekijk het overzicht

Vraag en aanbod

Zoek je nieuwe stemmen, muzikanten of spelers? Of heb je zelf iets in de aanbieding voor een vereniging? Hier vind je alle oproepen bij elkaar

Bekijk vraag en aanbod

Grensoverschrijdend gedrag

Wanneer je als lid of bestuurder van een amateurkunstvereniging te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag is het belangrijk om te weten dat je terecht kunt bij een vertrouwenscontactpersoon (VCP) voor hulp, advies of gewoon een luisterend oor.  

Amateurkunst033 kan behulpzaam zijn.

 

Wat kun je doen?

Veelgestelde vragen

Ik wil een concert/uitvoering/expositie organiseren. Waar kan ik een overzicht vinden van reeds geplande evenementen? Is er een kalender?

We plaatsen de geplande concerten, uitvoeringen en exposities in een overzicht. Hier kun je controleren of de datum die jij in gedachten hebt nog beschikbaar is. De input is afkomstig van de verenigingen zelf. Geef jouw datum door aan amateurkunst033@scholenindekunst.nl zodat deze in de planning kan worden opgenomen.

Mijn vereniging geeft een concert/uitvoering/expositie. Kan ik dat op de website van Amateurkunst033 laten opnemen?

We nemen jouw evenement graag op in de agenda op de website. Stuur een e-mail met de naam, tijd, omschrijving, locatie en prijs van jullie evenement of optreden. We ontvangen ook graag een actuele foto. Stuur de informatie naar amateurkunst033@scholenindekunst.nl

Bekijk de agenda
Wij geven een concert en zoeken projectleden. Kan ik een oproep plaatsen op de website van Amateurkunst033?

Ja, dat kan. Bekijk de afspraken hierover bij vraag en aanbod

Mijn vereniging is op zoek naar een nieuwe repetitieruimte. Heeft Amateurkunst033 een lijst met mogelijkheden, prijzen en beschikbaarheid?

Wij houden geen lijst van mogelijke repetitieruimtes bij. Onze ervaring is dat de beschikbaarheid en de prijzen te snel wisselen om de lijst up to date te kunnen houden. De verenigingen dienen zelf contact op te nemen met een locatie en kunnen zelf afspraken maken. In incidentele gevallen denken wij graag mee over (tijdelijk) maatwerk. Kijk ook eens bij vraag en aanbod.

Wij zijn op zoek naar een goede speelplek voor ons concert. Hebben jullie een overzicht?

We hebben een overzicht gemaakt van mogelijke speelplekken in Amersfoort. Deze lijst is niet uitputtend en de concrete afspraken moeten de verenigingen zelf maken. Ontbreken er interessante plekken, laat het ons weten!

Bekijk speelplekken