Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

“Grensoverschrijdend gedrag is heel breed: seksueel ongewenst gedrag, agressie, intimidatie. Het kan verbaal, non verbaal, digitaal of fysiek. Grensoverschrijdend gedrag wordt ervaren als ongewenst of gedwongen gedrag door de persoon die het ondergaat.  Het slachtoffer wordt in zijn/haar waardigheid aangetast.”

Allemaal situaties waarvan je denkt ‘niet in mijn vereniging’. Maar toch ... stel dat ..

Waar begin je dan als amateurkunstgroep? Welke maatregelen zijn er nodig om de sociale  veiligheid te vergroten? Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich veilig voelt? Op de site van LKCA staan kennis en tips om de preventie en aanpak van grensoverschrijdend gedrag beter te regelen.  

Raadpleeg een vertrouwenscontactpersoon

Wanneer je als lid of bestuurder van een Amersfoortse amateurkunstvereniging toch te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag is het belangrijk om te weten dat je terecht kunt bij een vertrouwenscontactpersoon (VCP) voor hulp, advies of gewoon een luisterend oor.  Een vertrouwenscontactpersoon kan iemand van de vereniging zijn. Maar verenigingen kunnen ook bij Amateurkunst033 terecht.

De vertrouwenscontactpersoon helpt de melder en zoekt naar mogelijkheden om tot een oplossing van de problemen te komen.  De VCP kent de weg naar de juiste hulpverleners.

Ellen van Genuchten heeft de training Vertrouwenscontactpersoon bij het LKCA in Utrecht gevolgd. Deze training werd gegeven door de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Zie:  Leer alles over een veilige omgeving met vrijwilligers | NOV - Platform Vrijwillige Inzet (vrijwilligerswerk.nl)

Ellen van Genuchten is te bereiken door een bericht te sturen naar amateurkunst033@scholenindekunst.nl. In dit bericht hoef je nog geen informatie te geven. De melding dat je haar als VCP wil spreken is in eerste instantie voldoende. Daarna volgt snel een afspraak.