Website Foto Dvak 2019

Groot Amateurkunstfestival Amersfoort

Tijdens het Groot Amateurkunstfestival op zaterdag 11 september 2021 optredens door de hele stad. Bekijk het programma (o.v.b.)> 

Platform Amateurkunst koppelt Anton Groot blijvend aan de activiteiten van de amateurkunstverenigingen. Bij zijn pensionering op 2 oktober 2020 werd onthuld dat Dag van de Amateurkunst voortaan zijn naam draagt: Groot Amateurkunst Festival. Een passend eerbetoon aan een amateurkunst-icoon.

Anton heeft altijd genoten van de manier waarop verenigingen hun projecten aanpakken, hoe de muziek over het voetlicht gebracht wordt en hoe een toneelstuk vorm krijgt. ‘Mensen die vol overgave acteren, of muziek maken, de verve waarmee de dirigent een orkest leidt... het zijn deze dingen waar ik een warm gevoel van krijg’, aldus Anton in een interview met Marije Bosnak. In Amersfoort wordt de amateurkunst wel het ‘kloppend hart van de stad’ genoemd. Anton ervaart dat ook zo. ‘Een stad met amateurverenigingen leeft, onze overtuiging is dat amateurkunst inspireert en verbindt. Dat willen we op veel verschillende manieren stimuleren.’ O.a. door het organiseren van activiteiten voor de verenigingen in de stad. Bijvoorbeeld de jaarlijkse Dag van de Amateurkunst. Vanaf 2021 dus het Groot Amateurkunstfestival in Amersfoort (op zaterdag 11 september).