Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Ben jij als gemeente, welzijns- of wijkorganisatie op zoek naar een inspirerende workshop? Of ben je coördinator van evenementen en activiteiten bij een welzijnsorganisatie en op zoek naar creatieve workshops? Scholen in de Kunst heeft het aanbod dat perfect aansluit bij jouw behoeften en evenementen, zoals bijeenkomsten, wijkfeesten of teambuildingsactiviteiten.

Of je nu een standaard workshop zoekt of een op maat gemaakt programma, voor een kleine of grote groep, wij staan voor je klaar. Onze workshops variëren in duur, van korte sessies van één uur tot uitgebreide workshops van drie uur. De keuze is volledig aan jou. Denk aan workshops dans, theater, schilderen, djembé en storytelling. Heb je specifieke wensen of een bepaald thema in gedachten? Bespreek het met ons, we denken graag met je mee.

Tijdens schoolvakanties kunnen we helaas geen workshop voor je organiseren. De meeste docenten werken ook in het onderwijs en hebben dan vakantie.

een greep uit het aanbod

WORKSHOP THEATER

Theater gaat over verhalen; verhalen met woorden (theatersport, improvisatie) of zonder woorden (fysiek). Verhalen die er al zijn of verhalen die ontstaan. Dat is allemaal mogelijk bij deze workshop van Scholen in de Kunst.

Elk programma stemmen we af op de doelgroep en specifieke wensen. Onze docent laat je het verhaal echt beleven!

Duur: 60 tot 120 minuten

WORKSHOP SCHILDEREN

Altijd al willen leren schilderen? Tijdens deze workshop leer je schilderen op papier met acrylverf door middel van ambachtelijke technieken. Je leert een schilderij op te bouwen in lagen en een realistisch effect te creëren.

Wordt het een stilleven of durven jullie een stap verder te gaan en een portret te schilderen? Laat het ons weten! Onze docent maakt van iedere deelnemer een echte kunstenaar.

Duur: 90-120 minuten

WORKSHOP DJEMBÉ

Djembé spelen is echt een groepsgebeuren, dat is de helft van het plezier. Het geeft energie en je wordt er vrolijk van. En je moet ‘uit je hoofd’, anders raak je het ritme helemaal kwijt. Onze altijd enthousiaste en positieve docent Abu vertelt jullie graag meer over het instrument en de ontwikkeling van de muziek waarna jullie de basis van het djembé spelen leren.

Omdat dit een instrument is waarbij samenspel erg belangrijk is, ligt daar ook de focus op. Jullie moeten elkaar leren aanvoelen zodat het een mooi geheel wordt.

Duur: 90-120 minuten

WORKSHOP ZANG

Je stem is het instrument dat je altijd bij je hebt. Zingen kun je dus eigenlijk overal en altijd en zingen in een koor/groep voegt daar nog een extra dimensie toe. Een koor geeft je namelijk een gevoel van saamhorigheid en samen zingen werkt stress verlagend.

In deze workshop ervaar je hoe je samen klank maakt om vanuit daar de meerstemmigheid te verkennen. Onder leiding van een enthousiaste docent/dirigent gaan deelnemers enkele canons en eenvoudige meerstemmige songs instuderen. En als jullie willen, kunnen jullie ze ook nog ergens laten horen!

Duur: 90-120 minuten

WORKSHOP DANS

Dansen is een manier om jezelf uit te dagen en te leren kennen en onze enthousiaste docent helpt tijdens de workshop om dat proces te faciliteren en aan te moedigen. Danservaring is niet nodig, iedereen is welkom! Het belangrijkste van dansen, is dat je een leuke tijd hebt.

Onze docent is geïnspireerd door moderne en urban dansstijlen en vooral door het plezier om te bewegen. Maar op verzoek kan er ook een specifiek thema worden aangeboden waaraan een groep wil werken. Dat is letterlijk dansen op maat!

Duur: 30-90 minuten

WORKSHOP STORYTELLING

Als organisatie in de kunstensector heb je zo je uitdagingen. Je wilt je b.v. naamsbekendheid vergroten, je doelgroep bereiken, vrijwilligers werven of fondsen aanschrijven. Dan wil je een eenduidige boodschap uitstralen: dit zijn wij, hier staan we voor. Hoe dat lukt? Met een helder en aansprekend verhaal.

In deze workshop leer je hoe je dat in jouw organisatie kunt aanpakken. De workshop is een mix van theorie en concrete oefeningen zodat je meteen praktisch aan de slag kunt gaan en met nieuwe ideeën naar huis gaat.

Duur: van een dagdeel tot 1,5 dag

professionele docenten

Onze deskundige en enthousiaste docenten, vaak zelf uitvoerend kunstenaar, weten zich goed in te leven in de doelgroep en passen zich moeiteloos aan het niveau aan. Ze garanderen vakmanschap en professionaliteit, zodat deelnemers geïnspireerd de deur uitgaan.

Locatie in overleg

Wat betreft locaties, kunnen we workshops verzorgen op onze eigen locaties Eemhuis (Amersfoort-centrum) of ICOON (Amersfoort-noord). Beide vestigingen beschikken over goed uitgeruste creatieve werkruimten, horecapunten en presentatiemogelijkheden. Gelegen op loopafstand van het openbaar vervoer en met voldoende parkeermogelijkheden.

Als je de voorkeur geeft aan jouw eigen locatie, in een buurthuis, wijk of andere plek, is dat ook mogelijk. We komen net zo makkelijk naar je toe om de workshops op jouw locatie uit te voeren.

voorbeelden van workshops

Hieronder vind je een greep uit ons aanbod, maar we staan open voor jouw specifieke wensen. Als je een workshop in gedachten hebt die hier niet wordt genoemd, neem dan contact op met coördinator Alice van Beest. We bespreken graag jouw specifieke behoeften en wat er mogelijk is binnen jouw budget.

Neem contact met ons op

Kleine impressie van een theaterworkshop

Bekijk de video

Veel gestelde vragen

1. Wat kosten de workshops?

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de workshop, de materialen en de locatie. Het is altijd maatwerk. Neem daarom contact op met Alice van Beest voor meer informatie en een prijsindicatie.

Stuur een e-mail naar Alice
2. Hoeveel personen kunnen deelnemen aan de workshops?

Dat is afhankelijk van de workshop. Gemiddeld genomen zijn de workshops geschikt voor de 10 tot 30 personen.

3. Waar vinden de workshops plaats?

Dat verschilt per keer. Vaak zijn de workshops op één van onze locaties, waar we beschikken over geschikte ruimtes en de benodigde materialen of instrumenten. Onze locaties vind je in het centrum (Eemhuis), Vathorst (ICOON), Hoogland ('t Driespan) en Leusden en zijn allemaal rolstoeltoegankelijk.

Op verzoek organiseren we de workshops ook op een andere locatie, in sommige gevallen zelfs buiten. Neem contact op met Alice van Beest om de mogelijkheden te bespreken.

Stuur een e-mail naar Alice
4. Wie geven de workshops?

Alle workshopleiders zijn professionele kunstdocenten met veel ervaring en affiniteit in het werken met gevarieerde groepen. Je bent met je groep dus in goede handen.

5. Kan de inhoud van de workshops worden afgestemd op onze behoefte?

We passen de workshops graag aan aan jouw wensen. Dat geldt voor de duur, de planning en voor de inhoud of het thema van de workshop. Staat jouw workshop naar keuze niet in ons aanbod? Neem dan contact op met Alice van Beest. Samen bespreken we hoe we het beste aan jouw wensen tegemoet kunnen komen.

Stuur een e-mail naar Alice