Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 27 januari 2024
10:00 - 16:00

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 50,00

DEZE WORKSHOP IS UITVERKOCHT! BEKIJK DE VOLGENDE TEXTIELWORKSHOP.

Ben je geïnteresseerd in bepaalde textiele werkvormen? Of wil je je liever niet voor een heel jaar vastleggen? Dan zijn onze textielworkshops misschien iets voor jou. Een hele dag kennismaken met één materiaal of één bepaalde techniek. En wellicht smaakt het na de eerste workshop naar meer.

Weven met textiel en foto’s

Weven is een oeroude techniek die de basis is voor het experimenteren met het samenstellen van verschillende beelden en patronen. Je leert op een simpele manier mee gebrachte foto’s of plaatjes (minimaal A4 formaat) te combineren met textiel en draad/garens. Bij het samenstellen zoek je naar een interessante compositie, kleur contrast, en het combineren van glanzende met doffe materialen. Er wordt aandacht besteed aan het maken van een nieuw beeld. Dat nieuwe beeld krijgt misschien een andere sfeer, werkt vervreemdend of krijgt een humoristisch tintje.

Neem zelf mee:
- een aantal interessante foto’s of plaatjes die verknipt mogen worden op minimaal A4 formaat (eventueel kunnen mooie foto’s worden gekopieerd)
- een goede schaar en als je die hebt een snijmesje en snijmat.

Over de textielworkshops

In de textielworkshops krijg je inspirerende, speelse oefeningen. Je word uitgedaagd om je eigen ontwerpproces te verkennen en vanuit een thema of techniek een werkstuk te maken. We kijken naar het werk van andere kunstenaars. Dat scherpt je blik en helpt je vooruit. En natuurlijk inspireren we elkaar! De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als mensen met enige ervaring.

PROGRAMMA

Zaterdag 30 september 2023 | Botanisch printen op stof
Zaterdag 18 november 2023 | Henri Matisse, werken met naaldvlies
Zaterdag 27 januari 2024 | Weven, textiel met foto’s
Zaterdag 13 april 2024 | Textiel recyclen, collages maken en borduren > koop je kaartje
Zaterdag 25 mei 2024 | Hollandse landschappen, vrij borduren met de naaimachine

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus