Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 13 april 2024
10:00 - 16:00

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 50,00

DEZE TEXTIELWORKSHOP IS UITVERKOCHT!

Ben je geïnteresseerd in bepaalde textiele werkvormen? Of wil je je liever niet voor een heel jaar vastleggen? Dan zijn onze textielworkshops misschien iets voor jou. Een hele dag kennismaken met één materiaal of één bepaalde techniek. En wellicht smaakt het na de eerste workshop naar meer.

Textiel recyclen

Een goed moment om je kast op te ruimen en met je afgedankte of kapotte kleding iets nieuws te maken! Spelen en ontdekken staat voorop. Dit doe je door de kleding te ontleden met technieken als: scheuren, weven, rafelen, vingerhaken en binden. Hiermee onderzoek je de materialen en ontdek je nieuwe vormen en reliëfs. De verschillende gemaakte lapjes worden gecombineerd met naald en draad of lijm tot een collage. Dat ene mooie zakje van die oude spijkerbroek of die leuke knoopjes kunnen ook een plek in je werk krijgen.

Neem zelf oude kleding en huishoudtextiel mee, wij zorgen voor een gevulde naaidoos, scharen en basismateriaal voor een ondergrond.

Over de textielworkshops

In de textielworkshops krijg je inspirerende, speelse oefeningen. Je word uitgedaagd om je eigen ontwerpproces te verkennen en vanuit een thema of techniek een werkstuk te maken. We kijken naar het werk van andere kunstenaars. Dat scherpt je blik en helpt je vooruit. En natuurlijk inspireren we elkaar! De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als mensen met enige ervaring.

PROGRAMMA

Zaterdag 30 september 2023 | Botanisch printen op stof
Zaterdag 18 november 2023 | Henri Matisse, werken met naaldvlies
Zaterdag 27 januari 2024 | Weven, textiel met foto’s
Zaterdag 13 april 2024 | Textiel recyclen, collages maken en borduren
Zaterdag 25 mei 2024 | Hollandse landschappen, vrij borduren met de naaimachine

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus