Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 13 januari 2024
15:00 - 17:00

Locatie
Eemhuis, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 0,00

DE ORKESTWORKSHOP IS INMIDDELS VOL! 

 

Heb je altijd al eens een muziekinstrument willen leren bespelen én samen muziek willen maken? Dit is je kans! Ervaar in deze orkestworkshop het plezier van samen muziek maken.

In samenwerking met diverse muziekverenigingen organiseert Scholen in de Kunst op zaterdagmiddag 13 januari een gratis orkestworkshop voor volwassenen. Tijdens de workshop maak je kennis met de methode van het Nieuw Talent Orkest, een methode die mensen zonder muzikale ervaring vanaf het begin leert samenspelen in een orkest.

Je maakt in deze workshop kennis met een instrument naar keuze, leert een paar noten spelen en maakt  samen muziek. Ervaren muzikanten van muziekverenigingen uit Amersfoort en onze docent/dirigent Jurgen van Groningen Schinkel helpen je bij het ontdekken van jouw instrument.

jij kiest je instrument

We hebben op 13 januari trompetten, trombones en baritons, hoorns, saxofoons, klarinetten en fluiten en verschillende soorten slagwerk (drums, xylofoon, klokkenspel) en accordeons. De keus is aan jou!

Deelname op 13 januari is gratis. Aansluitend start er een 10-delige cursus Nieuw Talent Orkest, waarin je stap voor stap je instrument leert bespelen én vanaf het begin samenspeelt met de andere deelnemers. Ontdek jouw nieuwe talent!

Een bewezen succesformule

Guus Pieksma en Annewiep Bloem uit Sneek ontwikkelden de succesvolle methode achter het Nij Talint Orkest in Friesland. Na de geslaagde eerste editie in Friesland wordt de methode momenteel wordt toegepast door heel Nederland. Al honderden nieuwe muzikanten zijn zo geënthousiasmeerd geraakt om samen muziek te maken.

Voor meer informatie over het Nij Talint Orkest kun je een kijkje nemen op de website van het orkest.

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus