Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

DE INSCHRIJVING VOOR HET NIEUW TALENT ORKEST IS INMIDDELS GESLOTEN.

Eindelijk gaat er ook in Amersfoort een Nieuw Talent Orkest van start! Volwassenen zonder muzikale ervaring of kennis kunnen in dit orkest een blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen én samen muziek maken. Iedereen is welkom!

Je krijgt een leeninstrument naar keuze en wordt begeleid door een ervaren speler uit een van de Amersfoortse muziekverenigingen. Vervolgens speel je al direct tijdens de eerste les samen met de andere beginners in een orkestje met een echte professionele dirigent. Stap voor stap maak je kennis met de basis van je instrument en leer je samen muziek maken. En zo zet je de eerste stappen op weg naar een geweldige hobby.

Hoe doe je mee aan het nieuw talent orkest?

Je hebt geen muzikale kennis of ervaring nodig om mee te doen aan het Nieuw Talent Orkest. Iedere volwassene kan zich dus aanmelden. 
DE INSCHRIJVING VOOR HET NIEUW TALENT ORKEST IS INMIDDELS GESLOTEN.

Data
Repetities
1 oktober, 15 oktober, 5 november, 19 november, 26 november, 10 december, 14 januari, 28 januari, 11 februari
Uitvoering
25 februari

Lestijd en -plaats
14:00 - 15:00 uur
Eemhuis, vierde verdieping, Eemplein 75, Amersfoort

Docent/dirigent
Jurgen van Groningen Schinkel

Kosten
€ 75,-

 

Over het Nieuw Talent Orkest


Nieuw Talent Orkest (op z’n Fries Nij Talint Orkest) is een initiatief van de Friese dirigent en musicus Guus Pieksma. Het begon zes jaar geleden bij de fanfare in Stavoren. Ouders van leerlingen vroegen of zij ook niet eens een instrument mochten uitproberen. Het werd een succes en andere verenigingen starten ook een Nij Talint Orkest. Het heeft overal in Nederkand al veel nieuwe muzikanten opgeleverd die nu samenspelen in opleidingsorkesten óf zich hebben aangesloten bij de verenigingen. Samen met Annewiep Bloem heeft Pieksma Nij Talint Orkest ontwikkeld tot een compleet concept met wervingsplan en lesmap. We vragen Pieksma naar het geheim van Nij Talint Orkest: “De kracht is dat er geen drempel is. Je hoeft geen muzikale achtergrond te hebben of noten te kunnen lezen. Je mag fouten maken en zoveel vragen als je wilt. Wij gaan er van uit dat iedereen muzikaal talent heeft en dat ontwikkelen we samen. Daarbij is het heel sociaal en staat het plezier voorop”.

Lees het interview met Guus Pieksma in het Friesch Dagblad.