Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

HET NIEUW TALENT ORKEST ZIT INMIDDELS HELEMAAL VOL!

 

Heb je altijd al eens een muziekinstrument willen leren bespelen, maar kun je geen noten lezen? Of lijkt samen muziek maken je geweldig, maar heb je geen muzikale ervaring? Dan is dit je kans, want Scholen in de Kunst organiseert in samenwerking met diverse muziekverenigingen weer een Nieuw Talent Orkest!

Het Nieuw Talent Orkest is bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden, die nog nooit muziekles hebben gevolgd en geen muzikale ervaring hebben. Je bent immers nooit te oud om te leren.

Je krijgt een leeninstrument naar keuze en wordt begeleid door een ervaren speler uit een van de Amersfoortse muziekverenigingen. Al tijdens de eerste les speel je samen met andere beginners in een orkestje met een echte dirigent. Stap voor stap maak je kennis met de basis van je instrument en leer je samen muziek maken. En zo zet je de eerste stappen op weg naar een geweldige hobby!

Het Nieuw Talent Orkest wordt in Amersfoort mede mogelijk gemaakt door de inzet van leden van de muziekverenigingen Wilskracht, KAMV, HLO en Ava.

gratis orkestworkshop 

Op zaterdag 13 januari organiseren we een gratis orkestworkshop om te kijken of het NTO iets voor je is. In twee uur tijd maak je kennis met een instrument naar keuze, leer je een paar noten spelen en maak je al samen muziek. Ervaren muzikanten van muziekverenigingen en docenten van Scholen in de Kunst helpen je bij het ontdekken van je instrument.

Je kunt kiezen voor trompet, trombone, bariton, saxofoon, klarinet, hoorn, dwarsfluit, bariton, verschillende soorten slagwerk of accordeon.

Je kunt je aanmelden voor de orkestworkshop t/m 10 januari. Op het formulier kun je je ook gelijk aanmelden voor het Nieuw Talent Orkest. Dat hoeft niet, maar daarmee verzeker je je wel vast van een plek. Er is namelijk een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol is vol.

> HET NTO ZIT INMIDDELS VOL, JE KUNT JE HELAAS NIET MEER AANMELDEN.

Praktische informatie

Als je besluit mee te doen aan het Nieuw Talent Orkest, leer je in 10 lessen stap voor stap de basis van het bespelen van je instrument. En je maakt vanaf het begin samen muziek onder leiding van een professionele dirigent. Alles wat je moet weten over de lessen:

Dag: zaterdag
Tijd: 15.00 - 16.00 uur
Data: 27 januari, 10 februari, 2, 16 en 30 maart, 13 april, 18 mei, 1, 15 en 29 juni
Prijs: € 90,-, inclusief leeninstrument
Plaats: Eemhuis, vierde verdieping

Je kunt je aanmelden voor het Nieuw Talent Orkest t/m 10 januari met het aanmeldformulier. De inspirerende begeleiding van het Nieuw Talent Orkest is in handen van dirigent Jurgen van Groningen Schinkel.

Over het Nieuw Talent Orkest


Nieuw Talent Orkest (op z’n Fries Nij Talint Orkest) is een initiatief van de Friese dirigent en musicus Guus Pieksma. Het begon zes jaar geleden bij de fanfare in Stavoren. Ouders van leerlingen vroegen of zij ook niet eens een instrument mochten uitproberen. Het werd een succes en andere verenigingen starten ook een Nij Talint Orkest. Het heeft overal in Nederkand al veel nieuwe muzikanten opgeleverd die nu samenspelen in opleidingsorkesten óf zich hebben aangesloten bij de verenigingen.

Samen met Annewiep Bloem heeft Pieksma Nij Talint Orkest ontwikkeld tot een compleet concept met wervingsplan en lesmap. We vragen Pieksma naar het geheim van Nij Talint Orkest: “De kracht is dat er geen drempel is. Je hoeft geen muzikale achtergrond te hebben of noten te kunnen lezen. Je mag fouten maken en zoveel vragen als je wilt. Wij gaan er van uit dat iedereen muzikaal talent heeft en dat ontwikkelen we samen. Daarbij is het heel sociaal en staat het plezier voorop”.

Lees het interview met Guus Pieksma in het Friesch Dagblad of beluister het interview met Guus Pieksma op NPO Radio 4

Vind jouw cursus of les!

Zoek je cursus