Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Informatie

Data

zaterdag 18 maart 2023
14:00 - 16:30 uur

Locatie
Eemhuis, 4e verdieping, Eemplein 75, Amersfoort
Prijs
€ 15,00
Opmerkingen
check bij de kaartverkoop dat je het juiste instrument kiest!

De drummer en de bassist in een band vormen samen de belangrijke ritmesectie. Zij leggen immers het fundament onder de muziek door het ritme en de bassline te bepalen. De Masterclass Drum & Bas gaat precies over die samenwerking tussen drummer en bassist. En wie de duo's gaan coachen? De jonge, succesvolle drummer Kick Woudstra en bassist Aäron Bouwman!

In deze masterclass krijg je in duo’s ‘les’ van Kick & Aäron. Je gaat aan de slag met tracks die vooraf zijn opgestuurd en waarin jullie zelf je eigen bas- of drumpartij gaan vullen ter voorbereiding. Kick en Aäron zullen jullie coachen en laten horen hoe je nog beter op elkaar in kunt spelen. Uiteindelijk gaan jullie als muzikant elkaar versterken.

 

PRAKTISCHE INFO VOOR DEELNEMERS

Je krijgt les in duo's, maar je koopt individueel een kaartje. Klik op de juiste link hieronder, dan kom je direct bij het goede kaartje!

BASSISTEN ⇒  koop je kaartje

DRUMMERS ⇒  koop je kaartje

> Jullie bereiden van te voren een eigen partij voor op aangegeven backtracks, die je van tevoren ontvangt. 
> Drummers: neem je eigen drumstokjes mee.
> Bassisten: neem je eigen bas mee.

BEKIJK DE INSTRUCTIES TER VOOR BEREIDING!

MASTERCLASS OPENBAAR VOOR BEPERKT PUBLIEK
Wil je niet actief meedoen aan deze masterclass, maar er toch bij zijn en vanaf de zijlijn meekijken? Dat kan. Kijkers zijn van harte welkom. Koop dan hier een kaartje voor publiek.

Over Kick Woudstra & Aäron Bouwman

Kick Woudstra (23) begon op zijn zesde met drummen. Vanaf zijn elfde jaar volgde hij het Junior Jazz College aan het Conservatorium van Amsterdam. Na het afronden van zijn middelbare school begon hij daar aan de bachelor studie. Hier kreeg hij les van onder andere Lucas van Merwijk, Marcel Serierse en Martijn Vink.
Tot op heden heeft Kick met onder andere Trijntje Oosterhuis, Frank McComb, Sarah-Jane en vele andere artiesten gespeeld. Nu is hij vooral druk met Candy Dulfer, Typhoon, Ronnie Flex & The Fam en zijn eigen band SMANDEM.

Aäron Bouwman (25) is in 2021 afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam in de richting Jazz. Hij kreeg daar les van onder andere Charly Angenois, Theo de Jong, Jeroen Vierdag en Glenn Gaddum jr. Naar eigen zeggen heeft hij veel van hen geleerd over techniek, sound, timing en muzikaliteit.
Tijdens zijn studie speelde hij vaak met artiesten als Yade Lauren, Naaz, Emma Heesters, Dio en Yung Nnelg. Tijdens zijn carrière heeft hij ervaring opgedaan in het commerciële circuit, maar ook in de jazz-scene. Deze ervaring richt zich vooral op mindset, focus en discipline.

Kick en Aäron spelen samen in hun eigen band SMANDEM. Klik op de foto voor een video van hun optreden op Eurosonic Noorsderslag in 2021.

De band SMANDEM op Noorderslag in 2021

Deze masterclass is bestemd voor alle leeftijden. Er is maar plek voor vier duo's, dus wees er snel bij!