Log in

Maak hier je keuze

Verhalen schrijven beginners Verhalen schrijven gevorderden

Leer Verhalen schrijven

Bij de Schrijfschool ben je aan het goede adres als je wilt leren verhalen schrijven. Twee ervaren docenten geven onze schrijfcursussen en helpen jou op weg met het vastleggen van je eigen verhaal.


Verhalen schrijven voor beginners

Aan de hand van schrijfoefeningen gaan beginnende schrijvers aan de slag met o.a. personagebeschrijvingen, dialogen en de opbouw van een verhaal. Je leert hoe je de lezer kunt boeien en ben je misschien wel klaar om je verhaal op te sturen naar een van de vele schrijfwedstrijden.

Verhalen schrijven voor gevorderden

Gevorderde schrijvers, die b.v. de beginnerscursus Verhalen Schrijven hebben gevolgd, zijn hier op hun plek. Maar ook mensen met enige ervaring met het schrijven van korte verhalen zijn van harte welkom! Cursisten gaan zelfstandiger aan de slag. Tijdens de lessen krijgen zij feedback én schrijfoefeningen om weer een stap verder te komen.


Onze docenten

Esther Bevers

Meer info

Esther Bevers

Toon meer docenten

Laat je inspireren!

Schrijver Anna Woltz

legt uit hoe je een verhaal schrijft

Meestervertellers

de mooiste verhalende journalistiek (2020)

Abe van der Veen

over zijn beroep als Verhalenverteller

Veelgestelde vragen

Dat leer je natuurlijk in deze cursus! Kun je niet wachten? Kijk dan alvast eens naar vijf tips voor het schrijven van een kort, sterk verhaal. 

Nee, de schrijfcursussen vinden plaats in het Eemhuis (Amersfoort centrum) en ICOON (Amersfoort-noord).

In het Eemhuis organiseert de Bibliotheek Eemland iedere tweede woensdag van de maand het Boek van de Maand-gesprek. Deze activiteit vindt plaats tussen 12.30 en 13.15 uur en is gratis toegankelijk.
Daarnaast kunnen leden van de Bibliotheek Eemland gebruikmaken van de leeskringenservice

Verhalen komen vaak langs wanneer je op de fiets zit, op je werk of bij de kassa. Verhalen zijn overal om je heen. De docent van deze cursus helpt je bij het vinden van inspiratie. Kun je niet wachten? Bekijk dan alvast wat tips.

Nee, op dit moment biedt Scholen in de Kunst alleen cursussen voor volwassenen aan. Kinderen kunnen uiteraard wel hun fantasie kwijt bij o.a. onze theaterlessen, waar ze volop aan de slag gaan met het uitbeelden van verhalen. Bovendien speelt tekst daar ook een belangrijke rol.