Log in

Maak hier je keuze

Columns schrijven voor beginners Columns schrijven voor gevorderden

Columns schrijven

Wil je graag columns of blogs leren schrijven, dan ben je bij onze Schrijfschool aan het goede adres!


Columns en blogs voor beginners

Beginnende schrijvers maken kennis met de basistechnieken van het column schrijven en leren door middel van schrijfoefeningen om te associëren, schrappen en herschrijven. Misschien schuilt er in jou ook wel een echte columnist of blogger!

Columns en blogs voor gevorderden

Gevorderde schrijvers, die b.v. de beginnerscursus hebben afgerond, gaan met inspirerende opdrachten zelfstandiger aan de slag. Zij krijgen van de docent feedback en uitdagende oefeningen om zo weer een stap verder te komen!

Twijfel je of een schrijfcursus wel wat voor jou is? Kom dan eens langs of doe een gratis proefles. Je kunt natuurlijk ook even langskomen of contact opnemen met de klantenservice.

Onze docenten

Annette Verspoor

Meer info

Annette Verspoor

Toon meer docenten

Laat je inspireren!

Columnist Paulien Cornelisse

schrijft 3x per week 150 woorden

Youp van 't Hek

schrijft columns voor het NRC

Chicks love food

bloggen over recepten

Veelgestelde vragen

Ja, iedereen kan bloggen. De één heeft meer gevoel voor taal dan de ander, maar dat hoeft je niet tegen te houden om een blog te schrijven. Kies vooral een onderwerp waar je passie voor hebt. Dat maakt het schrijven van een blog makkelijker en leuker! In deze cursus leer je de fijne kneepjes.  

Een column begint meestal bij een idee en/of sluit aan op de actualiteit. De schrijver stemt zijn/haar idee af op de mensen die de column zullen lezen. Lees eens een column van Youp van 't Hek en laat je inspireren. 

Nee, er zijn geen vaste journalistieke regels bij het schijven van een blog. Het is wel noodzakelijk kort en bondig te schrijven. Een blog is geen verhaal of roman. Op internet worden veel tips gegeven. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van de blogacademie of hier.