Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Wil je je schrijfcapaciteiten verder ontwikkelen, wil je een bepaald genre uitproberen of je in een onderdeel van het schrijfproces bekwamen? In een schrijflab ga je twee uur lang uitproberen, uitzoeken en ontdekkingen doen, onder leiding van een ervaren docent. Daag de schrijver in jezelf uit, boor nieuwe inspiratie aan en gooi die criticus overboord. Dat kan alleen maar door de pen bij de lurven te pakken en durven te schrijven. Aan het eind ga je altijd met een concreet resultaat naar huis.

Hieronder vind je alle schrijflabs.

Vier inspirerende Schrijflabs

13 december 2022 - Beeldgedichten

Ben jij ook zo dol op de posters van Plint? Dan begrijp je al dat een gedicht samen met beeld en kleur nóg mooier wordt.

Bekijk dit schrijflab

21 februari 2023 - Personages creëren

Personages uit een verhaal of boek blijven je soms een heel leven bij. Hoe doen schrijvers dat? En hoe kun je dat zelf inzetten bij het schrijven?

Bekijk dit schrijflab

11 april 2023 - Kinder- en jeugdverhalen

“Alle volwassenen waren ooit kinderen, maar niet iedereen weet dat nog.” uit: De Kleine Prins. Wat is belangrijk bij het schrijven voor kinderen?

Bekijk dit schrijflab

6 juni 2023 - Reisverhalen schrijven

Ik ga op reis en ik neem mee... mijn notitieboek en mijn pen! Als je op reis gaat, wil je herinneringen vastleggen. Maar hoe doe je dat op een manier die je lezers boeit?

Bekijk dit schrijflab