Log in

Op zoek naar een cursus?

Gebruik dan de cursuszoeker.

Zoek je cursus

Startpunt voor Verandering


Dit jaar vindt van 4 t/m 14 oktober de Diversiteitsweek plaats. Er is gekozen voor het thema ‘Maatschappij in Transitie’. In Amersfoort laten we je via exposities, modeshows, dans- en theatervoorstellingen, workshops, debatten en andere activiteiten kennismaken met een grote verscheidenheid aan transities op persoonlijk én maatschappelijk vlak. De week van de diversiteit wordt georganiseerd door Art1 Midden Nederland, SDGHUB Nederland en Gemeente Amersfoort, in samenwerking met tal van maatschappelijke partners uit de stad. Scholen in de Kunst doet ook mee! 

Met de diversiteitsweek wordt op een laagdrempelige manier aandacht gevraagd voor diversiteit. We vieren de verscheidenheid in mensen en de transitie naar een maatschappij waarin iedereen zijn plek kan mag innemen, ongeacht herkomst, gender, beperking of maatschappelijke status.

Kleurrijk & divers programma
Het programma is net zo divers als de deelnemende partners. De activiteiten in de week van de diversiteit zijn, op een enkele uitzondering na, gratis en publiek toegankelijk. Kijk op https://diversiteitsweek.nl voor het volledige programma, achtergrondinformatie en deelnemende organisaties.

Ontmoeting, debat & reflectie
Zo organiseren Retourboulevard, SDGHUB Nederland en Art 1Midden Nederland debatten en bijeenkomsten over arbeidsmarktransitie, circulair ondernemen en de transitie naar een inclusieve maatschappij en heeft de Bibliotheek Eemland naar aanleiding van de documentaire ‘Mijn Club’ een Tegenlicht Meetup geprogrammeerd over discriminatie, racisme en seksisme in de sport. Tijdens het COC panelgesprek ‘Veiligheid in alle kleuren’ op 7 oktober staat de veiligheid van LHBTIQ+ personen op straat, in de zorg, op het werk en online centraal. Tijdens het symposium ‘Later’ (maandag 10 oktober in ICOON) gaan we aan de slag met het thema 'Een veilige en respectvolle oude dag voor LHBT ouderen'. Toegankelijkheid van winkels en horeca voor mensen met een beperking is onderwerp van het door VNONCW/MKB Nederland georganiseerde symposium ‘MKB Toegankelijk ’.


Diversiteitsweek, 2021

Verrassende voorstellingen, exposities en spetterend feest
Scholen in de Kunst organiseert samen met KAdE een kunstexpositie en verschillende dans- en theatervoorstellingen op locatie. Het weekend van 7, 8 en 9 oktober wordt op de Hof het coming out-weekend gevierd met tal van optredens en performances. In Flint Theater kun je dinsdag 11 oktober in de kleine zaal genieten van de voorstelling (S)experiment. Hierin onderzoekt cabaretiere Kirsten van Teijn moderne liefde en seksuele taboes in de 21e eeuw. In de grote zaal speelt Richard Groenendijk de voorstelling ‘Voor iedereen Beter’. Voorafgaande aan de voorstellingen kan je deelnemen aan een talking dinner waarin Roos Reijbroek met het publiek in gesprek gaat over liefde, relatie voorkeuren en gender. Na afloop van de voorstellingen gaat Roos in de grote zaal in gesprek met Kirsten, Richard en het publiek. Onderwerp van gesprek: liefde, taboes & theater.

Gratis
De activiteiten in de week van de diversiteit zijn, op enkele uitzonderingen na, gratis en publiek toegankelijk. Kijk op https://diversiteitsweek.nl voor het volledige programma, achtergrond informatie en deelnemende organisaties.


Werk van cursisten Scholen in de Kunst, 2022